Nvidia lijft netwerkspecialist Cumulus in

Puzzel

Nadat het eind vorige maand al Mellanox inlijfde, heeft Nvidia nu ook diens partner Cumulus overgenomen. Cumulus bouwt opensource-netwerksoftware voor het ontwerpen, uitvoeren en beheren van moderne datacenters.

Cumulus werd in 2010 opgericht en werkt aan een eigen Linux-distro als OS voor netwerk-switches. Het bedrijf maakt ook software voor data-analyse. Cumulus is een oude bekende van Mellanox, een bedrijf dat Nvidia eind april overnam en dat zich met high-performance-netwerken bezighoudt. Het betaalde daar bijna zeven miljard dollar voor. De Nvidia Mellanox Spectrum-switches worden nu al geleverd met Cumulus Linux en SONiC, het opensourceaanbod dat in Microsoft Azure staat en door het Open Compute Project wordt beheerd.

Nvidia ziet toekomst in een gecombineerde overname van de twee bedrijven. ‘Onze aanpak om zowel de hard- als de software voor snel computergebruik te creëren, breidt zich verder uit naar netwerksoftware met Cumulus. De mogelijkheid om te innoveren in de gehele technologiestack zal ons helpen om prestaties op schaal te leveren voor het versnelde, softwaregedefinieerde datacenter’, zo schrijft het bedrijf.

Een overnamesom voor Cumulus is niet bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-06T11:32:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.