Oracle zet publieke clouddiensten in datacenter klant

Dit artikel delen:
Oracle

Oracle kondigt zijn ‘Dedicated Region Cloud@Customer’ aan. Die brengt alle clouddiensten van Oracle, inclusief Autonomous Database en Oracle cloudapplicaties, naar de datacenters van klanten.

Met dit aanbod kunnen organisaties die hun eigen datacenters hebben over exact dezelfde clouddiensten, api's, sla's, prijsprestaties en security beschikken als in de public cloud-regio's van Oracle. Dit is geschikt voor sterk gereguleerde of op security gerichte bedrijven die moeten voldoen aan strenge eisen op het gebied van legacy en data residency. Ook bedrijven die operationele kosten moeten verlagen en legacy-applicaties moeten moderniseren, noemt Oracle als potentiële klanten.

Oracle spreekt van een prijs vanaf vijfhonderdduizend dollar per maand, ‘een fractie van wat klanten zouden moeten betalen voor één regio van een andere cloudaanbieder’. Organisaties die al op het aanbod zijn ingegaan zijn onder meer Nomura Research Institute (NRI) in Japan en de Oman Information Technology & Communications Group.

On-premise

Hoewel publieke clouds mainstream zijn geworden, verwachten veel bedrijven dat nog steeds een deel van het werk in on-premise datacenters zal worden uitgevoerd. Daardoor is er een grote vraag naar hybride oplossingen. De kloof tussen cloud en on-premise omgevingen overbruggen is niet evident. On-premise-oplossingen bieden meestal een klein aanbod in vergelijking met de diensten die ze leveren in hun public clouds. Met de aankondiging van vandaag stelt Oracle al zijn – meer dan vijftig – clouddiensten on-premise beschikbaar, zodat bedrijven die kunnen gebruiken waar ze die nodig hebben, in de cloud, op locatie of via Cloud@Customer.

‘Enterprise-klanten vertellen ons dat ze voor hun belangrijkste workloads on-premise de ervaring van een publieke cloud willen hebben, inclusief toegang tot alle cloudservices van Oracle’, zegt Clay Magouyrk, executive vice president of engineering, Oracle Cloud Infrastructure. ‘Met Oracle’s Dedicated Region Cloud@Customer kunnen bedrijven overal over onze tweede generatie clouddiensten beschikken in hun datacenters, inclusief Autonomous Database. Onze belangrijkste concurrenten kunnen hun klanten geen vergelijkbare dedicated cloudregio bieden die on-premise draait.’

Autonomous Database op Cloud@Customer kan zo de nieuwste Oracle Database met het snelste Oracle Database platform – Exadata – combineren en wordt geleverd als een clouddienst in de datacenters van de klant. ‘Het elimineert databasemanagement en investeringen terwijl pay-per-use en flexibele afname van database cloud resources mogelijk zijn’, stelt Oracle.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-09T10:49:00.000Z Frederic Petitjean