Coca-Cola-bottelaar in zee met IBM Cloud

frisdrank cola

Coca-Cola European Partners (CCEP), de grootste Coca-Cola-bottelaar ter wereld naar omzet, heeft een meerjarige cloud-overeenkomst gesloten met IBM. IBM zal Coca-Cola helpen met het opzetten van een open, hybride cloud-omgeving om de data van het bedrijf beter te benutten.

De cloud-omgeving zal gebaseerd zijn op Red Hat OpenShift en Red Hat Enterprise Linux. Daarmee wil Coca-Cola zowel de operationele kosten verlagen als zijn it-capaciteiten beter inzetten. Ook de bedrijfsprocessen, gegevens en technologie moeten op basis van het nieuwe platform gestandaardiseerd en geüniformiseerd worden zodat beter gebruik is te maken van data-analyse en kunstmatige intelligentie.

De hoeksteen van die transitie is Red Hat OpenShift, IBM’s Kubernetes-platform, waarmee CCEP snel kritieke applicaties kan bouwen en die op IBM-cloud kan draaien. IBM’s mogelijkheid voor multicloud-management wordt dan weer ingezet om de legacy-systemen en private en publieke cloud te integreren en te beheren vanaf een dashboard.

‘Onze succesvolle samenwerking met IBM heeft ons het vertrouwen gegeven om de volgende stap te zetten met onze strategische cloud-first benadering voor digitale transformatie’, zegt Peter Brickley, cio van CCEP. ‘Het portfolio van IBM’s hybride cloud-architectuur in combinatie met Red Hat OpenShift geeft ons de flexibiliteit verschillende openbare cloudplatformen te optimaliseren op basis van onze toekomstige behoeften.’

BM en CCEP begonnen de transformatie naar de cloud in 2018, toen IBM een derde van de zakelijke workloads van CCEP verplaatste van een Amerikaans datacenter naar de IBM Cloud in Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-11T10:21:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.