Nutanix vernieuwt met Microsoft Azure en Kubernetes

Cloudservice

Cloudspecialist Nutanix gaat met Microsoft Azure hybride oplossingen bieden met naadloze applicatie-, data- en licentie-mobiliteit en een eenduidig beheer van on-premises en Azure-omgevingen. Daarenboven lanceert het bedrijf zijn eigen Kubernetes Platform Services.

Met het partnership met Microsoft wordt een softwarestack geleverd voor publieke en private clouds wat moet zorgen voor meer flexibiliteit en kostenbesparingen. ‘Veel organisaties komen erachter dat het managen van hybride cloud-omgevingen, bestaande uit hun private en public clouds, in de praktijk complex kan zijn’, zegt Scott Guthrie, manager cloud en ai bij Microsoft. 

Zo komt er een uitbreiding van de Nutanix hybride cloud-infrastructuur naar Azure. Deze samenwerking omvat onder andere de ontwikkeling van Nutanix-ready nodes op Azure om Nutanix Clusters en -services te ondersteunen. Door workloads uit te voeren op Nutanix Clusters for Azure profiteren kunnen klanten kosten, beveiliging en efficiëntie verbeteren. Ook kunnen ze Azure-instances implementeren en beheren vanuit de beheerinterface van Nutanix. Nog belangrijker: het maakt het mogelijk om hybride workloads naadloos uit te voeren op private en publieke clouds zonder dat applicaties opnieuw moeten ontworpen.

Azure-klanten kunnen ook hun bestaande Azure-credits gebruiken om Nutanix-software te kopen. In ruil kunnen Nutanix-klanten hun bestaande term-licentie overzetten naar Nutanix Clusters for Azure of Nutanix-software via de Azure-marktplaats on demand gebruiken.

Nutanix en Microsoft zullen verder het beheer van servers, containers en data-services op Nutanix HCI (hyperconverged infrastructure), on-premises of in Azure mogelijk maken via de Azure Arc controletool. Zo kunnen klanten Azure-services als Azure Arc-servers, Azure Arc-containers en Azure Arc-dataservices, uitbreiden naar hun Nutanix-omgeving. Dat maakt dat Azure cloud practices on-premises kunnen worden toegepast en Azure-beveiliging overal wordt uitgebreid.

Kubernetes

Nutanix kondigt tegelijk ook zijn eigen Karbon Platform Services aan. Dit is een op Kubernetes gebaseerde multicloud platform-as-a-service (paas) met geautomatiseerde beveiliging. Het moet de ontwikkeling en implementatie van op microservices gebaseerde apps in elke cloud versnellen, zegt Nutanix. Dit aanbod biedt softwareontwikkelaars beheerde diensten, zowel on-premises, in de public cloud en aan de edge, om cloud-native applicaties te bouwen en te draaien.

Deze nieuwe cloud-native paas moet helpen om de bouw en -orkestratie van apps te stroomlijnen zonder dat ontwikkelaars de onderliggende infrastructuur hoeven te beheren. Karbon Platform Services bouwt voort op Kubernetes lifecycle management-mogelijkheden die initieel met Karbon zijn geïntroduceerd als onderdeel van de Nutanix HCI-software.  

‘It-resources zijn de motor die digitale ondernemingen doen draaien. Maar als een bedrijf schaalt, de hybride cloud omarmt, en een toenemend aantal toepassingen beheert, dan kan het ondersteunen van de technische behoeften een uitdaging zijn voor it,' zegt Rajiv Mirani, cto bij Nutanix. ‘Met Karbon Platform Services willen we de ontwikkeling en -orkestratie van apps vereenvoudigen en tegelijkertijd de relatie tussen it en ontwikkelingsteams verbeteren om de devops-strategieën van onze klanten te ondersteunen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-09T15:04:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.