Juniper neemt netwerkautomatiseerder Apstra over

Deal handen schudden overname

Netwerkspecialist Juniper Networks wil de Amerikaanse scale-up Apstra overnemen. Apstra maakt tools om het beheer van datacenternetwerken te vereenvoudigen.

Apstra is een van de pioniers op het gebied van ‘intent based networking’, daarbij wordt beroep gedaan op kunstmatige intelligentie en machine learning om administratieve taken rond netwerken te automatiseren, in zoverre dat er geen mensen meer aan te pas hoeven te komen. Op die manier kunnen netwerkbeheerders automatisch hun datacenternetwerken uitrollen, configureren, in de gaten houden en valideren. De software analyseert voortdurend telemetrische data die het uit het netwerk haalt en slaat alarm als er problemen de kop opsteken. 

‘We hebben Apstra opgericht om het datacenter als een holistisch systeem te automatiseren, vanaf het eerste ontwerp tot en met alle aspecten van de exploitatie en het onderhoud’, zegt directeur en medeoprichter David Cheriton. ‘Onze automatisering zorgt dat waardevolle netwerkingenieurs zich kunnen concentreren op strategische kwesties en geen tijd hoeven te besteden aan netwerkconfiguratie en het oplossen van problemen, vooral met het bijbehorende risico van menselijke fouten.’

De financiële details van de overname worden niet bekendgemaakt, maar Juniper laat weten dat de operatie allicht geen grote impact zal hebben op zijn cijfers voor 2021. Vanaf 2022 wordt verwacht dat Apstra mee bijdraagt aan de omzetgroei en winst van Juniper. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-08T17:13:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.