T-Systems zoekt breedte via partnerschap met AWS

Deals met AWS en Microsoft onderstrepen T-Systems' focus op cloudmigraties

Workload cloud

Ict-dienstverlener T-Systems gaat strategisch samenwerken met Amazon Web Services (AWS). Het nieuws volgt daags na aankondiging van intensievere cloudsamenwerking met die andere hyperscaler, Microsoft. Beide overeenkomsten zouden de overstap naar de cloud vereenvoudigen.

T-Systems en AWS werken al langer samen en hebben dit nu vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. Een uitkomst van de partnerschap is de inzet van een framework waarmee organisaties hun ict-infrastructuur en applicaties relatief snel migreren naar de AWS-cloud.

De dienstverlener zette het platform al in voor enkele klanten, zoals een automobielfabrikant die de cloud gebruikt voor zijn connected cars. Voor andere organisaties gebruikte de dienstverlener het voor de migratie van applicaties naar AWS zonder ervoor de bedrijfsvoering te onderbreken. De samenwerking geeft de klanten van T-Systems ook toegang tot diensten die van a tot z via AWS lopen.

Microsoft

De partnerschap komt amper drie dagen nadat bekend werd dat T-Systems en Microsoft hun samenwerking op het gebied van cloudcomputing uitbreiden. Daarmee combineren de twee partijen kantoorpakket Microsoft 365 en cloud-omgeving Azure met de cloudmigratie- en beheerdiensten van T-Systems en de netwerkdiensten van Deutsche Telekom, het moederbedrijf van laatstgenoemde.

Met de twee strategische partnerschappen richt T-Systems zich op organisaties die lokaal-draaiende SAP-applicaties gebruiken en deze willen verplaatsen naar de cloud. De dienstverlener hielp de afgelopen jaren diverse organisaties hiermee, zoals chemiebedrijf Stahl, bandenfabrikant Continental en farmaceut Zuellig.

Sinds april 2019 biedt T-Systems ook managed cloud-diensten voor Microsoft Azure-omgevingen aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-18T10:39:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.