SAP koppelt Microsoft Teams aan eigen portfolio

SAP integreert samenwerkingstool Microsoft Teams in zijn erp- en crm-oplossingen. Vanaf halverwege 2021 moeten onder andere SAP S/4HANA, SAP SuccessFactors en SAP Customer Experience een directe koppeling krijgen met Microsoft Teams. Daarmee springt SAP in op de forse toename van het aantal thuiswerkers.

Volgens de Duitse softwarereus is dat werken op afstand een blijvertje en zullen bedrijven ook na corona voor hun samenwerking, communicatie en het houden van meetings vaker gebruik blijven maken van Microsoft Teams. Volgens SAP-ceo Christian Klein brengt de integratie van Microsoft Teams in het protfolio van SAP samenwerken zelfs naar een ‘hoger niveau'. Hij verwacht bijvoorbeeld dat het de productiviteit vergroot.

SAP maakt ook bekend dat de samenwerking rondom cloud computing wordt uitgebreid. Het gaat om nieuwe toepassingen voor automatisering van cloud-omgevingen en de integratie van SAP S/4HANA in beheerplatform Microsoft Azure. Met dat nieuwe aanbod moet de overstap van on-premises-edities van SAP ERP naar cloud-versie SAP S/4HANA vereenvoudigd worden.

Partnership

SAP en Microsoft startten eind 2019 met een samenwerking rondom cloud computing. Daarin richten partijen zich samen met systeemintegrators op de ondersteuning van klanten die de overstap maken naar de cloud.

Dat doen ze door praktische referentiearchitecturen en technische begeleiding te bieden. Die gezamenlijke inspanningen moeten ook zorgen dat hoge investeringen in cloudplatformen en -infrastructuur de beloofde voordelen opleveren. Zoals bijvoorbeeld snellere migratie van systemen en workloads, verbetering van de bedrijfsvoering, monitoring van prestaties en de beveiliging van systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-25T10:18:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.