Accenture en VMware zetten cloud-accelerator op

Accenture en VMware gaan een businessgroep lanceren die organisaties helpt een cloud-first-strategie te implementeren. De bedoeling is de migratie naar de cloud te versnellen, moderne apps sneller te ontwikkelen en de cloud als basis te gebruiken voor innovatie en nieuwe bedrijfsmodellen.

De nieuwe businessgroep bestaat uit Accenture-experts met kennis rond hybride cloud, cloudmigraties, cloud native, cloud-applicaties en security. Het gaat om ongeveer tweeduizend mensen die zijn opgeleid in de VMware-oplossingen en -services. De nieuwe partners noemen de cloud ‘essentieel om zakelijke diensten snel op te schalen, efficiënt te werken en innovatie op (grote) schaal mogelijk te maken’. Met het partnership is een investering van ‘miljoenen dollars’ gemoeid. 

De divisie zal investeren in een gezamenlijke go-to-market-strategie en gezamenlijke verkoopactiviteiten, in training van meer Accenture-medewerkers in VMware-technologieën en de ontwikkeling van nieuwe diensten rond VMware. De twee bedrijven willen ook oplossingen voor specifieke industrietakken ontwikkelen. Een voorbeeld is een platform om telecommunicatiebedrijven te helpen om de uitrol van 5G- en edge computing-diensten te versnellen.

De nieuwe businessgroep maakt deel uit van Accenture Cloud First, een service die Accenture in 2020 lanceerde met een investering van drie miljard dollar. Ook die dienst heeft de bedoeling professionele klanten zo snel mogelijk in de cloud te krijgen. ‘Cloud is het krachtigste middel om verandering te beheersen’, zegt Accenture-ceo Julie Sweet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-16T10:22:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.