Siemens, IBM en Red Hat samen in hybride clouds

Handen

Siemens, IBM en Red Hat gaan samen een hybride cloud bouwen die fabrikanten en fabrieksoperators real-time waarde laat halen uit hun operationele gegevens. Volgens een rapport van IBM kan een enkele productielocatie in een maand meer dan 2.200 terabytes aan data genereren, terwijl de meeste gegevens ongeanalyseerd blijven.

Bij dit gezamenlijke initiatief zal Siemens Digital Industries Software de open-hybride-cloud-aanpak van IBM toepassen, die gebouwd is op Red Hat OpenShift. Dat maakt het mogelijk om Mindsphere, de industriële iot-as-a-service-dienst van Siemens, zowel lokaal als in de cloud te draaien. 

Mindsphere wordt door organisaties gebruikt om real-time sensorgegevens van producten, fabrieken, systemen en machines te verzamelen en te analyseren. Hiermee kunnen producten, productiemiddelen en productieprocessen in de hele keten worden geoptimaliseerd. Of er kan bijvoorbeeld een real-time 'digital twin' mee worden opgebouwd. Door OpenShift, het Kubernetes-platform van Red Hat, te gebruiken als voorkeursarchitectuur op locatie, krijgen klanten de flexibiliteit om MindSphere-oplossingen lokaal in een private cloud te draaien, of in toekomstige toepassingen via een hybride, multi-cloud-model.

Wendbaarheid en flexibiliteit

‘De fabrikanten van vandaag vereisen wendbaarheid en flexibiliteit om te voldoen aan de verwachtingen voor producten van hogere kwaliteit met kortere productiecycli’, zegt Raymond Kok. Hij is senior vicepresident Cloud Application Solutions voor Siemens Digital Industries Software.

‘MindSphere biedt klanten datagedreven inzichten om hun operaties te versterken via industrial iot (iiot). Door onze samenwerking met IBM en Red Hat bieden we klanten nu de flexibiliteit om MindSphere on-premise of in de cloud te gebruiken, om zo het beste te voldoen aan hun verschillende operationele behoeften en efficiënter, wendbaarder en responsiever te worden voor de huidige markt.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-25T09:09:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.