Microsoft belooft klantendata in de EU te houden

Microsoft cloud

Europese klanten van Microsoft kunnen in de toekomst ervoor kiezen om al hun gegevens in Europese datacenters te laten opslaan. Dat heeft het Amerikaanse bedrijf aangekondigd. Microsoft wil zo tegemoetkomen aan ondernemingen die hun data liever niet naar de Verenigde Staten versluisd zien worden.

De nieuwe politiek werd door Microsoft ‘EU Data Boundary for the Microsoft Cloud’ gedoopt en geldt voor Azure, Microsoft 365 en Dynamics 365. Het bedrijf begint per direct aan de technische voorbereidingen om een en ander mogelijk te maken. Tegen eind van dit jaar moet alles rond zijn. 

Microsoft zegt dat nu al veel van haar clouddiensten de mogelijkheid bieden om te kiezen waar de data worden opgeslagen, maar breidt die opties nu verder uit. Volgens het bedrijf is dat mogelijk door haar ‘substantiële en doorlopende’ investeringen in Europese datacenters. Microsoft heeft nu dertien datacenters in Europa, waaronder een in Nederland. Overigens kunnen ook Zwitserland en Noorwegen, twee landen die geen deel uitmaken van de EU, gebruikmaken van de nieuwe policy. 

Veel ondernemingen maken zich zorgen om de juridische status van hun data eens die op servers staan van Amerikaanse cloudproviders als Microsoft, Google en Amazon. Europa kent vrij strenge regels als de GDPR-wetgeving, maar in de V.S. bijvoorbeeld kan de overheid veel gemakkelijker inzage krijgen in de data. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-06T17:17:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.