OVHCloud haalt 400 miljoen op op de beurs

De Franse cloudaanbieder OVHCloud is sinds deze week een beursgenoteerd bedrijf. Het bedrijf haalde vietrhonderd miljoen euro op op de beurs van Parijs en heeft nu een marktkapitalisatie van zo’n 3,5 miljard.

OVHCloud beheert zowat 400.000 servers in 33 datacenters en bedient daarmee 1,6 miljoen klanten in 140 landen. Het bedrijf werd in 1999 opgericht als webhoster in Roubaix, maar levert ondertussen computer-, netwerk- en opslagdiensten. De omzet tikt op ruim 660 miljoen euro per jaar af, er werken zo’n 2.200 mensen voor het bedrijf. Het doel is om elk jaar tot 2025 zo’n 25 procent te groeien.

OVHCloud werd aan 18,5 euro geïntroduceerd (aan de onderkant van de prijsvork) en schoot op de eerste beursdag zes procent hoger. Ondertussen staat het papier rond de 21,5 euro. Met de opbrengsten van de beursgang wil het bedrijf zijn positie als Europese cloudprovider versterken en de expansie in Noord-Amerika en Azië voortzetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-26T11:55:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.