Balanscentrale Nationale Bank gaat naar cloud

Datamanagement cloud computing as-a-service

De Nationale Bank van België werkt aan een nieuwe cloud-gebaseerde balanscentrale. De opdracht maakt deel uit van een tienjarig contract met dienstverlener Atos voor de transformatie van de vooraanstaande legacy-applicatie van de bank.

De stap naar de cloud moet de Nationale Bank van België helpen op het vlak van it-prestaties en -beveiliging. De migratie naar een cloud-native-oplossing, die op een cloudplatform draait, zou een aanzienlijk hogere verwerkingssnelheid bieden. Hierdoor moet het ook mogelijk zijn om automatisch kwaliteitsbeheer te integreren voor de ongeveer half miljoen jaarrekeningen die bedrijven in België jaarlijks bij de bank neerleggen.

De door Atos ontwikkelde oplossing maakt gebruik van XBRL, het wereldwijde opensource-framework voor het uitwisselen van bedrijfsinformatie. Het moet zorgen voor een flexibele bedrijfsapplicatie die optimale eigendomskosten moet helpen garanderen. ‘Het partnerschap maakt de middelen vrij en stelt ons in staat ons volledig te concentreren op onze kernactiviteiten’, aldus Didier Muraille, hoofd van de afdeling Microdata Management van de Nationale Bank van België.

Raadplegingen

Volgens Koen Segers, afdelingshoofd Financial Services & Insurance van Atos België en Luxemburg, gaat het om de eerste grote migratie die de Nationale Bank van België aan hen heeft toevertrouwd. Met de overdracht van de dienst aan Atos hoopt de Nationale Bank van België de continuïteit van een van de kernactiviteiten te vereenvoudigen. De transformatie van de balanscentrale moet voor een betere klantervaring zorgen voor de dertigduizend Belgische bedrijven die een beroep doen op de dienst. Hetzelfde geldt overigens voor de tachtigduizend dagelijkse raadplegingen door het brede publiek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-24T11:08:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.