Oracle, SAP en Google sterkste cloudgroeiers

Stijging

Oracle, SAP en Google Cloud zijn de snelste cloudgroeiers in het voorbije halfjaar. Dat blijkt uit de Cloud Wars Top 10-groeilijst van het bureau Acceleration Economy. Salesforce en IBM groeiden het voorbije kwartaal het minst, al is het wel nog met dubbele cijfers.

Elk kwartaal maakt Acceleration Economy een lijst op van de tien grootste cloudbedrijven en hun groei. Let wel, dat zijn niet de grootste cloud-aanbieders, maar zij die het kwartaal ervoor de grootste groei lieten optekenen.

Het bureau stelt deze lijst samen op basis van de kwartaalcijfers, waarvan de publicatiedatum vaak verschilt per leverancier. Maar er is wel een duidelijke trend, want de snelste drie groeiers van het voorbije kwartaal – Oracle, SAP en Google Cloud – waren ook de snelste groeiers van het kwartaal ervoor. Oracle, SAP en Google Cloud groeiden dus over het voorbije halfjaar het sterkst.

AWS en Microsoft

De lijst van groeiers is niet dezelfde als de algemene lijst (Cloud Wars Top 10) waar Microsoft en AWS bovenaan staan. Deze twee staan al enkele jaren prominent bovenaan in deze lijst.

Ten slotte geven we nog mee dat de groeilijst een relatief gegeven is: hoe groter de omzet, hoe moeilijker het in verhouding wordt om procentueel te groeien. Daarom wordt ook een partij als Snowflake, dat fors groeit maar in vergelijk met de andere uit de lijst een kleinere omzet heeft, uit de lijst gehouden.

Snelst groeiende grote cloud-aanbieders (Q4)

1. Oracle 43%
2. SAP 38%
3. Google Cloud 37,5%
4. Amazon AWS 27%
5. Microsoft 24%
6. Workday 22,3%
7. ServiceNow 22%
8. IBM 19%
9. Salesforce 14%
10. Snowflake (*) 67%

Bron: Acceleration Econolomy, Cloud Wars (januari 2023)

(*) Snowflake staat onderaan de lijst omdat zijn omzetcijfers (nog) een stuk lager zijn dan die van de andere cloudbedrijven uit de top 10. Wanneer Snowflake kwartaalomzet 1 miljard dollar bereikt, wordt het op dezelfde manier gerangschikt als de andere.

Cloud Wars top 10 – grootste cloudbedrijven

1. Microsoft
2. AWS
3. Google Cloud
4. Oracle
5. SAP
6. Salesforce
7. IBM
8. Workday
9. ServiceNow
10. Snowflake

Bron: Acceleration Econonomy, Cloud Wars (januari 2023)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-01-12T11:32:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.