Proximus en Google met soevereine cloud

Proximus en Google Cloud gaan de komende vijf jaar soevereine clouddiensten aanbieden in België en Luxemburg. Vorige zomer had Proximus een vergelijkbaar initiatief met Microsoft.

Proximus spreekt van de eerste 'Google Distributed Cloud Hosted', een gedeconnecteerde soevereine cloud-oplossing, aangeboden aan overheden, gereguleerde ondernemingen en internationale organisaties in Europa. Het partnerschap moet die partijen oplossingen aanreiken om gevoelige, bedrijfskritische activiteiten veilig uit te rollen en hen vooruitstrevende digitale soevereiniteitscontroles bieden.

In het kader van deze overeenkomst zullen Proximus en Google gedeconnecteerde activiteiten ondersteunen waarbij geen connectiviteit met Google Cloud nodig is om infrastructuur, diensten, api's of tools te beheren. De soevereine oplossingen van Google Cloud zijn ‘ontworpen om te voldoen aan alle vereisten op het vlak va data-, operationele en softwaresoevereiniteit.’ ‘Soevereine cloudoplossingen zullen ervoor zorgen dat publieke- en privéorganisaties hun digitale transformatieplannen kunnen versnellen’, aldus Adair Fox-Martin, voorzitter van Google Cloud Go to Market naar aanleiding van de samenwerking.

Vorige zomer ging Proximus in zee met Microsoft voor een soevereine cloud. Daar heet het aanbod Microsoft Cloud for Sovereignty. Het ging toen om een wereldwijde aankondiging. In België maakt Proximus deel uit van die aankondiging.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-15T10:46:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.