Computable maakt winnaar Café Challenge bekend

Pittig, maar leuk spelelement tijdens beurs

Winnaar

Jeff Verhulst, consulent informatieveiligheid bij Welzijnsregio Noord-Limburg, is de winnaar van de Computable Café Challenge, onlangs gehouden tijdens de ict-vakbeurzen Infosecurity.be, Storage Expo en The Tooling Event. Hij wint hiermee de Surface Pro 4, die door Nextel in samenwerking met Microsoft beschikbaar is gesteld. Menig bezoeker aan Computable Café moest de hersens laten kraken om tot de eindoplossing te komen: data driven business.

Nee, het was niet eenvoudig om tot de oplossing te komen. Terwijl er foto’s werden gemaakt van de kopregels die in Computable Café waren opgehangen, gaven studenten eerlijk toe dat ze nog niet over voldoende kennis beschikten om technologieën en trends in de Belgische ict te benoemen, laat staan de afkorting ervan te kennen. En wat betekende toch het middelste deel van die rebus?
Ziehier de situatie die ontstond tijdens het recent georganiseerde Computable Café met op de achtergrond de Belgische ict-vakbeurzen in Brussels Expo.

Om bezoekers aan het café ook buiten de inhoudelijke sessies om te vermaken, werd er een heuse challenge georganiseerd. Nee, er hoefde geen ict-oplossing bedacht te worden voor een ontstaan probleem. Wel betrof het drie korte spellen die resulteerden in drie verschillende woorden als eindoplossing. Zo moesten er ict-afkortingen worden geraden, moesten er (redactionele) koppen worden gesneld en moest er een rebus worden opgelost.

TCA (Three Character Acronym)

In het eerste spel, TCA (of duidelijker: Three Character Acronym), moesten vier technologieën en trends in de ict worden benoemd die gelijk stonden aan drieletterafkortingen. Telkens moest één letter uit de afkorting worden gebruikt voor het eerste woord van de eindoplossing: data. ‘Poeh, dat is niet makkelijk’, bekende een studentengroepje in Computable Café. ‘Wij moeten dit nog leren, de te vinden benamingen zijn echt heel moeilijk!’

Met een beetje hulp wisten de studenten, net als andere bezoekers, de vier te zoeken benamingen vinden: DMS (document management system), SAM (software asset management), IoT (internet of things) en RAD (rapid application delivery). Uit deze vier afkortingen was het woord ‘data’ te destilleren.

Headline Hunting

Het tweede spel was gekoppeld aan scoops en kopregels van artikelen uit Computable van het afgelopen jaar. In Computable Café waren zeven kopregels opgehangen waarin deelnemers letters konden vinden, die leidden tot het tweede woord van de eindoplossing: 'driven'. Was voor dit spel niet echt ict-kennis vereist, wel was het een heel gepuzzel om de juiste letters te vinden.

‘Bent u er al uit?’, was een simpele vraag die aan een bezoeker gesteld werd nadat hij al minimaal twintig minuten naar de verschillende kopregels aan het staren was. ‘Nee, ik kom maar niet tot een zinnig woord!’
In dit spel bleek dat de positie van de letter soms verkeerd geïnterpreteerd werd, waardoor niet de juiste combinatie gevonden werd. Ook hier werd af en toe de helpende hand geboden, waarna veel deelnemers aan de Computable Café Challenge het woord ‘driven’ wisten vinden.

Ridiculous Rebus

Het derde en laatste spelletje was de Ridiculous Rebus, een relatief korte rebus die op het oog eenvoudig op te lossen leek. Toch bleek het middelste deel van de rebus de bottleneckveel deelnemers aan de Challenge liepen te stoeien met het woord ‘box’. Echter had Computable in aanloop naar de Computable Café Challenge al in haar nieuwsbrief de hint gegeven dat het hier niet het voorwerp, maar de beweging betrof. Gezocht werd dus naar ‘in’.

Als dit middelste deel was gevonden, ging de rest van de rebus redelijk vanzelf. Want de bus aan het begin sprak voor zich en ook de schaakstukken min de ‘ch’ leidde in het Engels naar ‘ess’. Met 'bus-in-ess' volgde al snel het derde en laatste woord van de challenge: 'business'.

Gekoppelde thema’s

De oplossing ‘data driven business’ leidde in Computable Café direct tot gesprekken. Want dat data belangrijk zijn voor organisaties, dat mag duidelijk zijn. Dat data uiteindelijk de koers van organisaties gaan bepalen, dat was voor sommige deelnemers aan de challenge een eyeopener.
Wat deelnemers op dat moment niet wisten was dat Computable in de eindoplossing het centrale thema van afgelopen beurs had gecombineerd met het centrale thema van de Infosecurity.be en Data& Cloud Expo Belgium van volgend jaar. Want in 2017 draaide de vakbeurs om een Data Centric World, volgend jaar staat in het teken van Digital Driven Transformation.

Op korte termijn zal de Microsoft Surface Pro 4 door Nextel en Computable-hoofdredacteur William Visterin aan winnaar Jeff Verhulst worden uitgereikt.

Nextel

Het Computable Café werd mede mogelijk gemaakt door Nextel. Kijk voor meer informatie op http://www.nextel.be.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-29T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.