Dit zijn de finalisten voor IT Person of the Year

Wie ontvangt de award tijdens Infosecurity.be?

Dit artikel delen:

Computable kiest dit jaar wederom zijn ‘IT Person of the Year’. Vandaag stelt de redactie de lijst voor van vijf kandidaat-winnaars. De winnaar wordt bekendgemaakt op de gecombineerde ict-vakbeurzen Infosecurity.be en Data & Cloud Expo op 14 maart om 16:00 uur te Brussels Expo.

De verkiezing voor IT Person of the Year verloopt in diverse etappes. In december stelden we reeds 67 Belgische it-persoonlijkheden voor. Daar kon door de bezoekers van Computable op worden gestemd, en dat werd ook massaal gedaan. Op basis van deze input en die van de Computable-redactie werd een shortlist samengesteld van twaalf genomineerden.

Vandaag volgt de laatste stap uit het proces: we maken de final list bekend met de vijf finalisten die kans maken op de Computable Award. De redactie kiest uiteindelijk de winnaar. Hierbij wordt rekening gehouden met de publieksstemmen. De it-persoonlijkheid wordt gekozen op basis van activiteiten in de voorbije twaalf maanden, managementstijl, (internationale) uitstraling, bedrijfsprestaties én de impact op de Belgische it-biotoop.

Op de gecombineerde ict-vakbeurzen Infosecurity Belgium en Data & Cloud Expo maakt de redactie de uiteindelijke winnaar bekend. Dat gebeurt op 14 maart om 16:00 uur in het Computable Café. De it-persoonlijkheid volgt dan Peter Hinssen en Dominique Leroy op.

Hierbij de vijf finalisten voor IT Person of the Year in alfabetische volgorde.

1. Dries Buytaert

Dries Buytaert is de oprichter van Drupal, het open source project en cms dat aan de basis ligt van heel wat (vooraanstaande) websites. Buytaert richtte in 2007 in de Verenigde Staten Acquia op, dat diensten en advies over Drupal aanbiedt en eind vorig jaar een nieuwe topman kreeg. Sinds 2016 leidt Dries bij Acquia een eigen onderzoeksafdeling die de toekomst van Drupal helpt bepalen.

2. Marc De Keersmaecker

Marc De Keersmaecker is een trouwe Realdolmen-soldaat en zorgde ook mee voor de opmars van het bedrijf. Sinds 1983 is hij actief bij Dolmen Computer Applications. Vandaag is hij algemeen directeur bij Reldolmen. Tot voor kort was De Keersmaecker als coo in de Realdolmen-organisatie verantwoordelijk voor de operationele activiteiten.

3. Thierry Geerts

Thierry Geerts is een jaar of zeven directeur van Google in België. Onder zijn bewind zet Google zijn opmars verder in ons land. Geerts ijvert heel erg voor de digitalisering in ons land. Hij komt van uitgever Corelio (vandaag Mediahuis), waar hij verantwoordelijk was voor overnames, innovatie en partnerships.

4. Danielle Jacobs

Danielle Jacobs staat al bijna twintig jaar aan het hoofd van Beltug, de actieve vereniging van Belgische ict-gebruikers. In die jaren evolueerde Beltug van een vereniging van louter telecommanagers tot een organisatie en lobbygroep voor cio’s en business managers. Jacobs is ook chairman van Intug, de internationale variant van Beltug.

5. Olivier Vanden Eynde

Olivier Vanden Eynde richtte tijdens zijn studententijd de organisatie Close the Gap op. Deze vzw knapt gebruikte bedrijfscomputers op en stelt ze ter beschikking van sociale projecten in ontwikkelingslanden. Sinds 2003 ontving Close the Gap meer dan zeshonderdduizend computers van bedrijven over Europa.

Prijsuitreiking bijwonen?

Wilt u ook zien wie door Computable is uitgeroepen tot IT Person of the Year? Toegang tot Infosecurity.be en Data & Cloud Expo is gratis. Wel is registratie noodzakelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-21T11:57:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.