Danielle Jacobs is IT Person of the Year

Dit artikel delen:

Danielle Jacobs, directeur van Beltug, is door de Belgische redactie van Computable uitgeroepen tot IT Person of the Year. Jacobs neemt op 14 maart om 16.00 uur de award in ontvangst. Dat gebeurt in het Computable Café op de gecombineerde vakbeurzen Infosecurity.be en Data & Cloud Expo. Iedereen is welkom.

Jacobs geeft in het Computable Café ook een korte speech of uiteenzetting, onder meer met de link naar haar werkzaamheden bij Beltug, de gebruikersorganisatie waar zij al jaar en dag voorzitter van is.

Juryrapport

In de Belgische ict-wereld is Danielle Jacobs intussen een vaste waarde. Met Beltug timmert ze al ruim twintig jaar aan de weg om ict in bedrijven te verbeteren. ‘In de Belgische it-wereld valt Beltug niet meer weg te denken. De organisatie streefde er altijd, en met succes, voor om leveranciersonafhankelijke informatie te verschaffen. De organisatie woog ook vaak flink door op de politieke agenda’, aldus William Visterin, hoofdredacteur van Computable in het juryrapport.

Onder meer door toedoen van Jacobs vormde Beltug zich om van vereniging voor telecom managers tot een algemene it-gebruikersvereniging met meer dan vijfhonderd leden. Die organisatie mag de laatste tijd ook heel veel business en juridische profielen tot zijn ledenaantal zien behoren. ‘Zo legt Beltug zich al enkele jaren toe op onder andere softwarelicenties, privacy issues en GDPR’, argumenteert Luc Blyaert, eveneens jurylid en columnist voor Computable.

Naast Beltug is Jacobs bovendien ook internationaal actief, als president van Intug, de internationale Telecom Users Group, de internationale variant van Beltug. Ze is ook boardmember van EuroCIO.

Jacobs reageerde alvast heel erg enthousiast op de award. ‘Ik vond het al fantastisch dat ik bij de laatste vijf kanshebbers was, maar dit is heel erg bijzonder. Ik ben er ongelooflijk blij mee.’

Context IT Person of the Year

Met deze verkiezing neemt Computable een voorbeeld aan het initiatief van het tijdschrift Time, maar dan met focus op België en ict. Het is de derde editie van de award IT Person of the Year. Het is de tweede maal op drie jaar dat er een vrouwelijke winnaar uit de bus kwam. Vorig jaar won Peter Hinssen, topman bij Nexxwork. Het jaar ervoor Dominique Leroy, ceo van Proximus.

De IT Person wordt gekozen op basis van zijn of haar bedrijfsprestaties, managementstijl, activiteiten in het voorbije jaar, (internationale) uitstraling en impact op de Belgische it-biotoop.

Jury & procedure

De Computable-redactie, bestaande uit Luc Blyaert, Frederic Petitjean en William Visterin, stelde voor deze editie een longlist samen van 67 genomineerden, waarvan vijftien vrouwelijke kandidaten. Hieruit kon het brede publiek, de lezers van Computable, kiezen.

Mede op basis van de input van de lezers werd een shortlist van twaalf kandidaten samengesteld, die vervolgens resulteerde in een final list van vijf kandidaten: Dries Buytaert (Drupal/Aquia), Marc De Keersmaeker (Realdolmen), Olivier Vanden Eynde (Close the Gap), Thierry Geerts (Google Belgium) en dus ook Danielle Jacobs.

Danielle Jacobs krijgt op 14 maart om 16.00 uur in het Computable Café de award uit handen van William Visterin, hoofdredacteur van Computable.

Infosecurity.be

Infosecurity.be, Data & Cloud Expo is een tweedaagse gecombineerde vakbeurs en conferentie. Naast ruim 130 exposanten vindt u op de beursvloer ook theaters waar zowel onafhankelijke als commerciële presentaties worden gegeven door it-experts. Toegang tot de beurzen is gratis. Wel is registratie noodzakelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Proficiat Danielle, dik verdiend!!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-06T11:59:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.