Deze 10 startups strijden om Computable Award

Finale-pitches vinden plaats in het Computable Café

Dit artikel delen:

Wie is de beste als Belgische tech-startup van het jaar? Dat wil Computable uitzoeken via een award voor Tech Startup of the Year. Vandaag stelt Computable de tien finalisten voor. Zij komen op 15 maart om half 3 in het Computable Cafe pitchen tijdens de finale. De winnaar wordt ter plekke bekend gemaakt.

Computable verkiest dit jaar voor het eerst de Tech Startup of the Year. De competitie startte met een aanmeldingsmodule, waar startups voorgedragen kunnen worden. De jury heeft zich gebogen en een oordeel geveld.

Op basis van de jury-beoordelingen is een top-10 van startups geselecteerd. Het gaat om Apicbase, Beeple, Cumul.io, Manual.to, Pom, Spott, Textgain, Unifly, Venn Telefom en ZetaPulse. Deze finalisten komen op 15 maart om half 3 in het Computable Café pitchen. Dat café vindt plaats op de Infosecurity.be en Data & Cloud Expo beurs in Brussels Expo. Iedereen kan de finale bijwonen.

De jury, bestaande uit Guido Franck (Technology Manager bij Nextel), Kris Poté (vice president bij Capgemini) en Peter Witsenburg (eigenaar van de Cloudmakelaar), zal de startups tijdens de pitches beoordelen. Terplekke wordt de winnaar bekendgemaakt en de award overhandigd.

Tien finalisten

Dit zijn de tien finalisten op alfabetische volgorde:

Apicbase begon met oplossing voor gestandaardiseerde food photography en is inmiddels uitgegroeid tot visuele keukenmanagementsoftware waar onder andere restaurants, cateraars en voedingsbedrijven alles van ingrediënt tot menu op een visuele manier kunnen beheren, over verschillende vestigingen heen.

Beeple is een online tool voor het managen van tijdelijke medewerkers met flexibele uren, lonen of contracten. De startup biedt een totaaloplossing voor personeelsbeheer: van rekrutering tot planning en uitbetaling.

Cumul.io maakt software om in realtime en op een goedkope manier grote brokken data te analyseren en te visualiseren. Het bedrijf wil de analyse van big data weghalen uit het it-departement van bedrijven en alle medewerkers de tools geven om ermee aan de slag te gaan.

Manual.to helpt bedrijven met het snel maken van taal-onafhankelijke, toestel-onafhankelijke werkinstructies en manuals. Ze gebruiken hierbij video/foto mét tekst, waarbij de instructies beter leesbaar worden op elk toestel en in elke taal. Zo verbeteren ze de kennisoverdracht, versnellen ze de opleiding van nieuwe medewerkers, verminderen ze fouten en ongevallen en zorgen ze dat hun meertalige medewerkers efficiënt geïnformeerd worden.

Pom ontwikkelt betaal - en beheeroplossingen voor het verwerken van facturen. De Pom-app maakt het mogelijk om alle facturen - digitaal én papier, van eender welke leverancier- per mobiel te betalen. Daarnaast stelt Pom ook e-facturatie en betaaltechnologie ter beschikking aan bedrijven en organisaties om hun klantenfacturatie te moderniseren en kostenefficiënter te maken. Pom staat voor peace of mind en die gemoedsrust willen ze overbrengen naar ieders factuuradministratie.

Spott is een inspiratieplatform dat het publiek toelaat om een eigen stijl te ontdekken, shoppen & delen in enkele klikken. Op die manier raakt men geïnspireerd door alles wat hij of zij ziet. Dit kan gaan van kleding of interieur uit een televisieprogramma tot de outfit van een influencer of beroemdheid. Spott maakt allerlei content interactief, zodat een gebruiker met slechts één klik zijn of haar favoriete product rechtstreeks aankopen.

Textgain ontwikkelt software die op grote schaal teksten kan analyseren en converteren naar kennis en inzichten. De technologie is gebaseerd op machine learning en kunstmatige intelligentie. De algoritmen gaan zelfstandig op zoek naar talige of visuele patronen in data. In plaats van voorgedefinieerde sjablonen te gebruiken, is onze technologie zelflerend.

Unifly levert software voor het beheer van onbemand luchtverkeer (unmanned traffic management of utm). De luchtvaartautoriteiten gebruiken het platform van Unifly om het droneverkeer in goede banen te leiden en de lokale dronepiloten te informeren waar ze mogen vliegen. Ook Belgocontrol heeft gekozen voor de oplossing van Unifly om het Belgische droneverkeer in goede banen te leiden.

Venn Telecom is een b2b-telecom service provider van sd-wan-oplossingen. Hierbij maakt de startup gebruik van alle netwerken (Px, Orange, Base) en technologieën (dsl, 4G, Coax, Fiber) om een zo robuust mogelijke netwerkoplossing voor internet en intranet op te zetten, steeds gebaseerd op innovatieve oplossingen.

ZetaPulse heeft een locatiegebaseerd mobiel advertentieplatform ontwikkeld waarmee handelaars, merken en adverteerders, consumenten kunnen bereiken op het moment dat ze in de buurt zijn. Naast het uitsturen van relevante promoties op locatie kan de technologie van ZetaPulse ook gebruikt worden om meetpunten te registreren en het reisgedrag en koopgedrag van consumenten in kaart te brengen.

Infosecurity Belgium

Infosecurity.be en Data & Cloud Expo is een tweedaagse gecombineerde vakbeurs en conferentie op 14 en 15 maart te Brussels Expo. Naast ruim 130 exposanten vindt u op de beursvloer ook theaters waar zowel onafhankelijke als commerciële presentaties worden gegeven door it-experts. Toegang tot de beurzen is gratis. Wel is registratie noodzakelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-09T11:36:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.