Tussenstand: Microsoft populairste cloudleverancier

Onderzoek naar cloud in Benelux naar aanleiding van Infosecurity.be

Foto: Adriano Castelli (Shutterstock.com)

Microsoft is de populairste cloudleverancier in de Benelux. En de cloud engineer is een witte raaf. Dat zijn de eerste bevindingen van het cloudonderzoek waar u zelf nog aan kan deelnemen (en prijzen mee kan winnen). De resultaten worden overlopen in Computable Café op 20 maart op de ict-vakbeurzen Infosecurity.be en Data & Cloud Expo in Brussels Expo. Daar zullen ook de belangrijkste leveranciers zich kort in de verf zetten.

Computable doet samen met Binx.io onderzoek naar de inzet van de cloud bij organisaties in de Benelux. Nu het onderzoek halverwege is (deelnemen kan tot en met 10 maart), maken we alvast de balans op. Dit zijn vier tussentijdse resultaten.

1. Tekort aan cloud engineers

Het blijkt nogal lastig te zijn om data engineers te werven, dit heeft vooral te maken met het beperkte kennisniveau van cloudtechnologie in de markt gecombineerd met de grote vraag. Mogelijke oplossing die de respondenten noemen zijn het inhuren van externe consultants en investeren in training voor het eigen personeel. Andere manieren om kennis van cloud te ontwikkelen, zijn het bijwonen van conferenties en meetups.

2. Kunstmatige intelligentie

Terwijl in 2018 nog 41 procent van de respondenten aangaf machine learning en kunstmatige intelligentie voor zijn cloudservices in te zetten, is dat percentage halverwege dit onderzoek nog een stuk lager. Kunstmatige intelligentie wordt echter, na containers, wel als de belangrijkste cloudtrend genoemd.

3. Multicloud

Als een gekozen cloudprovider bepaalde gewenste services niet kan bieden, staan organisaties open voor oplossingen van andere aanbieders. Dit sluit ook aan bij de belangrijkste reden voor bedrijven om te kiezen voor een multicloud oplossing. Dit kiezen organisaties om zo de beste oplossing van de beste aanbieder in te zetten. Echter tonen de tussentijdse resultaten aan dat ondernemingen dit jaar minder vaak gebruikmaken van multicloud dan vorig jaar.

4. Microsoft populairste leverancier

Microsoft Azure is de meest populaire leverancier, gevolgd door AWS. Google Cloud Platform staat op de derde plek. Geen enkele respondent geeft aan Alibaba Cloud in te zetten. Wat verder opvalt is dat respondenten die nog geen cloud inzetten, het vaakst overwegen om met Google Cloud Platform te gaan werken.

Cloud pitches in het Café

Naast de belangrijkste resultaten van het onderzoek, zijn ook de belangrijkste cloudleveranciers uitgenodigd in het Computable Café, dat plaatsvindt tijdens de gecombineerde ict-vakbeurzen Infosecurity.be en Data & Cloud Expo (te Brussels Expo). 

AWS, Google, Microsoft en Combell zullen hier op woensdag 20 maart om 14.30 uur ieder een korte pitch geven over hun aanpak in België. Het is uitzonderlijk dat een dergelijke selecte club van vooraanstaande cloudleveranciers zich op korte tijd presenteert. Iedereen is welkom.

The Cloud Survey 2019

Doe nu mee aan The Cloud Survey 2019! Hiermee maakt u kans op een parachutesprong of een Star Wars BB-8 droid. Daarnaast kunnen deelnemers het volledige rapport gratis ontvangen. Het onderzoek is Engelstalig.

Infosecurity.be, Data & Cloud Expo

Infosecurity.be is in combinatie met Data & Cloud Expo dé Belgische vakbeurs op het gebied van ict-security, datamanagement en cloud computing voor ict-managers en ict-professionals. Met ruim 130 exposanten en meer dan honderd vakinhoudelijke seminaries richt het evenement zich op ontwikkelingen binnen cyber security, cloud computing, datacenter & infrastructure optimisation, data science & management, digital transformation, it service management & control,  privacy, governance & risk management, artificial intelligence, blockchain en internet of things. Registreer nu voor een gratis ticket. We verwelkomen u graag op 20 & 21 maart in Brussels expo!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-25T07:54:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.