Salesforce gaat apps ontwikkelen voor iPad en iPhone

Dit artikel delen:

Aan de vooravond van zijn Dreamforce-conferentie in San Francisco kondigt crm-specialist Salesforce aan dat het een strategische samenwerking afsluit met Apple. Daarbij zal Salesforce native iOS-apps gaan ontwikkelen voor de iPad en iPhone.

De Salesforce-apps die er binnenkort aankomen voor iOS zullen gebruik kunnen maken van alle toeters en bellen waarmee Apple zijn mobiele apparaten uitrust, inclusief Siri shortcuts, FaceID en Business Chat. Ook de eerste mobiele versie van Trailhead zal eerst op iOS verschijnen.

De twee bedrijven gaan ook tools ter beschikking stellen voor de Salesforce-ontwikkelaars zodat ook zij apps kunnen bouwen. Daarvoor zal er een Salesforce Mobile SDK ter beschikking komen die is toegespitst op Apple’s programmeertaal Swift. Met die SDK zullen bedrijven iOS-apps kunnen bouwen voor het Lightning-platform van Salesforce. Apple zal daarbij ook actief developers gaan ondersteunen die hun eerste programmeerstappen zetten.

De Salesforce SDK zal beschikbaar komen einde van dit jaar; de nieuwe Salesforce Mobile App volgt begin 2019. De eerste Trailhead-app komt dan later volgend jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-24T17:23:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.