IBM in beroep tegen NMBS-contract van TCS

Dit artikel delen:
Trein van NMBS

IBM stapt naar de Raad van State om het contract aan te vechten dat de spoormaatschappij NMBS sloot met TCS, Tata Consulting Services. Dat schrijft L’Avenir. Er komt een onderzoek naar de geldigheid van de claim.

Nauwelijks drie weken nadat de NMBS een raamcontract van 175 tot 245 miljoen euro gunde aan TCS, loopt de overeenkomst al tegen juridische obstakels aan. Via het contract wilde de NMBS de it-activiteiten compleet moderniseren en digitalisering binnen het bedrijf een zetje geven. ‘Op alle niveaus in de onderneming wordt pen en papier vervangen door eigentijdse communicatiemiddelen, zodat de medewerkers over efficiënte en moderne tools beschikken om vlot en snel te communiceren met de klanten en met elkaar’, klonk het in een persbericht. Er moet ook een nieuw klantenportaal komen, MyNMBS, een uniek online account voor elke treinreiziger en meer aandacht voor cybersecurity en de cloud.

Naar het contract dongen ook Accenture mee en het Belgisch consortium Proximus, IBM en NRB. Het is IBM dat nu naar de Raad van State stapt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-02T14:27:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.