Amerikanen stappen in bij Odoo

Dit artikel delen:
België en Verenigde Staten

Het Amerikaanse General Atlantic koopt aandelen van enkele aandeelhouders van het Waalse Odoo. Ceo en oprichter Fabien Pinckaers blijkt evenwel de grootste aandeelhouder van Odoo.

Het Amerikaanse General Atlantic koopt aandelen van enkele aandeelhouders van de Waalse bedrijfssoftware-specialist Odoo over en krijgt zo vier procent in handen. De Waalse publieke investeerder WE (Wallonie Entreprendre) verkoopt een kwart van zijn participatie (goed voor 2,2 procent van Odoo) en de Luikse investeerder Noshaq doet de helft van zijn twee procent van de hand. Ook de Franse investeerder Xavier Niel verminderde een deel van zijn belang in Odoo. Hij bezat tot nu 0,8 procent van Odoo. Dat schrijft De Tijd.

Ceo en oprichter Fabien Pinckaers heeft geen aandelen verkocht. Hij is met 55 procent nog altijd de grootste aandeelhouder van Odoo. De belangrijkste andere aandeelhouders zijn het Amerikaanse durffonds Summit Partners (25). Dat kocht eind 2019 voor ruim tachtig miljoen euro een minderheidsbelang in Odoo. Daarnaast heeft het management tien procent van het bedrijf in handen. WE heeft nog ongeveer zes procent in handen.

Odoo werd begin deze eeuw opgericht door Pinckers en maakt een rist toepassingen voor bedrijfsbeheer, van erp-pakketten tot crm- en boekhoudapplicaties. Het mikt op bedrijven tot vijftig werknemers en wil een alternatief vormen voor SAP, Oracle en Microsoft Dynamics. Na een aarzelende start sloeg het recept aan. Het bedrijf claimt al jarenlang omzetstijgingen van tientallen procenten per jaar.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-06-27T12:40:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.