Atos en ICTroom sluiten datacenter-alliantie

Ict-dienstverlener Atos en datacenterbouwer ICTroom kondigen een internationale samenwerking aan. De bedrijven richten zich op een volledig aanbod van datacenterdiensten. Dat loopt van maatwerk datacenteroplossingen tot ondersteunende ict-diensten. De partners stellen dat ze door snellere processen binnen vier maanden tijd op een stuk braakliggende grond een operationeel datacenter kunnen opleveren.

De samenwerkingsovereenkomst betreft in eerste instantie alleen activiteiten in de Benelux, Zweden, Finland, Denemarken en Centraal- en Oost-Europa. In een later stadium moeten meer landen en geografische regio's volgen.

'De samenwerking moet klanten in staat stellen om een toekomstgericht technologie-ecosysteem op te bouwen dat zakelijke groei, flexibiliteit en duurzaamheid ondersteunt', lichten de partners toe. De gezamenlijke aanpak moet leiden tot een verlaging van de totale levertijd van ict-capaciteit die voldoet aan de specifieke eisen die klanten aan hun datacenter stellen. 'Zo kan bijvoorbeeld een braakliggend bouwterrein in een periode van vier maanden veranderen in een volledig operationele en beheerde datacenterfaciliteit', aldus de bedrijven in een gezamenlijk persbericht over de alliantie.

Atos heeft ruime ervaring met het consolideren, verplaatsen, virtualiseren, optimaliseren en transformeren van datacenters. Het bedrijf heeft de afgelopen tien jaar naar eigen zeggen meer dan duizend datacenterprojecten uitgevoerd.

Het in 2001 opgerichte ICTroom heeft inmiddels meer dan 250 datacenters en computerruimtes opgeleverd. Het gaat met name om rekencentra in de Benelux en Europa, maar het bedrijf is wereldwijd actief. Klanten moeten profiteren van de combinatie van de kennis van ict-infrastructuren (Atos) en de datacenteractiviteiten van ICTroom. Daardoor moet een aanbod ontstaan van zogenoemde end-to-end datacenterdiensten.

ICTroom en Atos

ICTroom ontwerpt, bouwt, exploiteert en onderhoudt datacenters en computerruimtes met een capaciteit variërend van 50 kW tot 10 MW.

Atos levert wereldwijd diensten op het gebied van advies en systeemintegratie, managed services en bpo (business process outsourcing), cloud computing, big data en cybersecurity. Dochterbedrijf Worldline levert betaaloplossingen en transactiediensten aan banken en verzekeraars.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-11T11:43:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.