Google investeert 200 miljoen in datacenter Bergen

servers datacenter

De Amerikaanse internetreus Google gaat zo'n tweehonderd miljoen euro pompen in zijn Belgisch datacentrum nabij Bergen. Dat meldt De Tijd. Het bedrijf deed zijn aankondiging in het bijzijn van premier Charles Michel.

Google startte het datacentrum in 2010 op, wat het bedrijf destijds zo’n tweehonderdvijftig miljoen euro kostte. Daarna volgde in 2013 al een investering van driehonderd miljoen euro om de capaciteit op te schroeven. Nu is er dus opnieuw een investering van tweehonderd miljoen. Die zal onder meer gaan naar een grote installatie van zonnepanelen. Volgens Google is het datacenter energie-efficiënt en groen. Zo worden de servers bijvoorbeeld gekoeld door water uit een nabijgelegen kanaal.

De nieuwste uitbreiding komt niet helemaal als een verrassing, want in 2010 kocht Google al veel meer grond dan het aanvankelijk gebruikte (een kleine honderd hectare). Toen al waren verschillende uitbreidingsfases voorzien.

Het datacentrum in Bergen verwerkt zoek-, mail- en video-activiteiten van Europese gebruikers. Er werken zo’n driehonderdvijftig mensen. Het is een van de vier datacenters die het bedrijf in Europa bouwde, naast het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-01T11:07:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.