Citrix neemt Amerikaanse Cedexis over

samenwerking

Cedexis, een Amerikaanse leverancier van cloud-diensten uit Portland, Oregon, is overgenomen door Citrix.. Eerstgenoemde bedrijf richt zich op 'Intelligent Traffic Management': het optimaal doorsturen van dataverkeer voor internet service providers en content delivery networks.

De technologie van Cedexis wordt gebruikt om het dataverkeer van tientallen internationale CDN’s en honderden datacentra wereldwijd intelligent aan te sturen, zodat gebruikers sneller gebruik kunnen maken van apps en data over een groeiend aantal netwerkpaden. ‘De combinatie van Citrix’ netwerkinnovaties en Cedexis’ technologie brengt een soepele gebruikservaring, hogere productiviteit, intelligente beveiliging en efficiënt gebruik van de infrastructuur mee, zodat de it-kosten van cloud- en netwerkdiensten kunnen dalen’, zo klinkt het in een persbericht.

‘Deze technologie stelt it-teams in staat sneller netwerkverbeteringen door te voeren, dataloads over verschillende clouds te managen en de netwerkcapaciteit dynamisch aan te passen aan de vraag vanuit de business’, zegt Steve Shah, vicd president product management bij Citrix. ‘Het helpt it bovendien de kosten van cloud- en netwerkdiensten te reduceren en tegelijkertijd de gebruikservaring te verbeteren. De impact is vergelijkbaar met de combinatie van gps met een zelfrijdende auto: het stelt je in staat ervoor te zorgen dat het verkeer altijd de meest efficiënte en effectieve route neemt.’

Hoeveel Citrix voor Cedexis betaalt, is niet bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-13T10:02:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.