LCL bouwt nieuwe datazaal bij in Antwerpen

Datacenterspecialist LCL breidt zijn datacenter in Antwerpen uit. De nieuwe datazaal van tweehonderd vierkante meter is een uitbreiding op de twee bestaande zalen. De ruimte is ook voorzien van de nodige nieuwe systemen (generator, ups, branddetectie, koeling) en een extra toegangssluis om de veiligheid te verhogen. Het gaat om een investering van zeshonderdduizend euro.

De tweehonderd extra vierkante meters zijn goed voor een zeventigtal nieuwe dataracks. De totale oppervlakte van het datacenter bedraagt nu vijfhonderd vierkante meter. Deze investering is een gepland vervolg op de totale vernieuwing van de elektrische installaties in Antwerpen twee jaar geleden. De extra datacenterruimte is beschikbaar vanaf oktober.

‘In Antwerpen zitten we vaak dichter bij de eindgebruiker’, legt Laurens van Reijen, managing director van LCL, uit. ‘Ons datacenter in Diegem is meer centraal gelegen, dicht bij Brussel. Maar veel van onze klanten bevinden zich buiten de hoofdstad. Om dichter bij hen te staan en ze vandaaruit te kunnen blijven bedienen, hebben we die extra ruimte gecreëerd. We willen steeds beschikbaar zijn en blijven dus investeren in bijkomende capaciteit voor onze bestaande en nieuwe klanten.’

LCL heeft datacenters in Antwerpen, Diegem en Aalst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-04T11:26:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.