Simac wint bekabelingscontract bij Infrabel

Trein van NMBS

Infrabel, beheerder van de Belgische spoorinfrastructuur, heeft een raamcontract afgesloten met de Cabling & Infrastructure-afdeling van Simac ICT Belgium. Simac voorziet de komende vier jaar de bekabeling in de bestaande datacenters in Brussel, Muizen en Monceau.

Simac zal niet alleen instaan voor de levering en installatie van de kabels, maar ook voor het uittesten en certificeren. Infrabel verwerft op die manier een end-to-end geïntegreerde oplossing, die gedekt is met een 25 jaar durende systeemgarantie. In totaal zal het contract een waarde van een miljoen euro aan bekabelingswerken vertegenwoordigen.

De opdracht voor deze bekabelingswerken werd toegewezen op basis van een openbare aanbesteding. Na een grondige technische en financiële evaluatie, won Simac C&I het contract voor de volledige koper- en fiberbekabeling van de datacenters. In overleg met Infrabel zal Simac gestructureerde bekabeling aanleggen op de klaarliggende infrastructuur van racks en kabeldragers.

Infrabel, dat eerder al met Simac samenwerkte, zocht een totaaloplossing voor de performantieproblemen die zij soms ondervonden in het datacenter. Een belangrijke voorwaarde daarbij was continuïteit: er is één verantwoordelijke kabelleverancier en één installateur. De raamovereenkomst moet Infrabel tijdswinst garanderen bij het uitvoeren van de projecten.

‘Infrabel staat in voor het onderhoud en de vernieuwing van de spoorinfrastructuur’, zegt Alain Janssens, datacentermanager bij Infrabel. ‘Daarnaast zorgt de infrastructuurbeheerder, via zijn seinhuizen, ook voor het veilig aansturen van het treinverkeer. Al deze activiteiten worden ondersteund door onze drie datacenters, die geïdentificeerd worden als nationaal kritieke infrastructuren. Daarom is het ook enorm belangrijk dat de datacenterbekabeling op punt staat.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-25T10:45:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.