Cisco komt met nieuwe internet of things-producten

Cisco introduceert op zijn Cisco Live-event in Barcelona nieuwe IoT-netwerkproducten, ontwikkeltools, gevalideerde ontwerpplannen en gespecialiseerde partners. Die moeten schaalbaarheid, flexibiliteit en beveiliging voor IoT-omgevingen bieden, zegt het bedrijf.

Cisco introduceert nieuwe Catalyst industriële switches en industriële integrated services-routers, specifiek ontworpen voor IoT-omgevingen. Ze worden bestuurd door het IOS XE-systeem voor intent-based networking. De nieuwe platforms worden beheerd met Cisco DNA Center, dat klanten een overzicht geeft van hun netwerk in de campus, nevenvestigingen en IoT-omgevingen.

Cisco’s programma voor softwareontwikkelaars, DevNet, biedt ook een reeks nieuwe ontwikkeltools waarmee klanten en partners IoT aan de rand van het netwerk (IoT Edge) kunnen ontsluiten. Ecosysteempartners kunnen zo snel en consistent applicaties voor de IoT edge ontwikkelen en beheren. In samenwerking met partners heeft Cisco drie nieuwe Cisco Validated Designs ontwikkeld: blauwdrukken voor IoT-architecturen die bewezen bedrijfsresultaten opleveren. Zo kunnen klanten en partners snel opschalen van proof-of-concepts naar een IoT-uitrol.

Cisco kondigde in Barcelona ook een reeks innovaties aan als onderdeel van de nieuwe ‘datacenter anywhere’-visie. Zo komt Application Centric Infrastructure (ACI) beschikbaar voor AWS en is er Azure ACI Cisco's intent-gebaseerde netwerkoplossing voor het datacenter. Er is ook een nieuwe CloudCenter Suite. Die biedt volledig applicatie-lifecycle management, betere workflow-automatisering en een verbeterde kostenbeheersing en governance. Tot slot is de nieuwe module veel makkelijker in gebruik te nemen door een vereenvoudigde uitrol, gelaagde prijsstelling en een nieuw SaaS-aanbod.

Tot slot komt Hyperflex met Cisco Intersight beschikbaar voor nevenvestigingen. Hyperflex laat klanten hun computer- en opslagcapaciteit uitbreiden van het hart van het datacenter naar de randen van het netwerk, met een flexibele schaalbaarheid en de eenvoud van cloud-aangedreven systeembeheer. HyperFlex brengt nu de applicatieperformance van het datacenter naar nevenvestigingen en andere sites, waardoor ter plekke mogelijkheden ontstaan voor data-analyse.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-29T15:30:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.