ICTroom breidt organisatie in België uit

De Nederlandse datacenterspecialist ICTroom heeft zijn Belgische tak versterkt met met de komst van Alain Thielens. Er komt tevens meer nadruk te liggen op de serviceorganisatie.

Alain Thielens heeft ruim 25 jaar ervaring op senior managementniveau bij nationale en internationale bedrijven. Alain was voor zijn komst bij ICTroom onder meer hoofd datacenter facilities bij Easynet en business unit director bij B-Telecom/Syntigo.

Ook in de serviceorganisatie staan er vernieuwingen op stapel. ‘De migratie naar verdere outsourcing en ‘service oriented modellen’ voltrekt zich ook steeds verder in de datacenter-wereld en ICTroom wil hierop inspelen met zijn datacenter-as-a-service-aanbod en een toegewijde datacenter service organisatie in België’, verklaart sales director Johan Claes. ‘Datacenters vormen het hart van onze digitale economie en het is daarom essentieel dat service en onderhoud gebeuren door echte specialisten - datacenter service engineers - die garant kunnen staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en vakmanschap.’

ICTroom is sinds 2012 actief op de Belgische markt met een lokaal team en heeft projecten afgewerkt bij onder andere Cegeka, Alphacloud, Cipal, Bank Delen, Eurocontrol, Infrabel en Proximus. Als verdere verankering op de lokale markt is een lokale legale entiteit opgericht in Vilvoorde. Die moet het potentieel qua datacenters in onze land volledig benutten.

ICTroom werd in 2001 opgericht in Nederland en heeft nu kantoren in België, Frankrijk en Duitsland. Het bedrijf heeft al ruim 250 datacenters gerealiseerd in Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-17T15:13:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.