Ex-Nucleus-manager richt hostingbedrijf op

internet

Ons land is een nieuw hostingbedrijf rijker: Weconnect.green, opgericht door een ex-medewerker van Nucleus. Maar is er anno 2019 nog plaats voor een nieuw Belgisch hostingbedrijf?

Weconnect.green is het bedrijf van Marcel De Beule die daarvoor ongeveer vijf jaar bij hostingbedrijf Nucleus (intussen overgenomen door Combell) aan de slag was. De Beule werkte daar als sales manager en vervolgens als managing partner bij Nucleus Connect, dat zich omschreef als Belgische telecom leverancier.

Het is in die filosofie waarop ook het nieuwe bedrijf Weconnect.green lijkt verder in te gaan. Weconnect.green richt zich op het aanbieden van hosting, connectiviteit en development support, en ziet in die combinatie net zijn grote meerwaarde en ook zijn bestaansreden als nieuwe hoster. Zo beschikt het bedrijf ook over een Belgische telecom licentie.

Het bedrijf omschrijft zich ook als een Belgische telecom & hosting leverancier. 'Wij bieden een cloud-agnostic-platform aan', stelt oprichter Marcel De Beule. Volgens hem zijn klanten hier potentieel verbonden met meer dan honderd datacenters. 'AWS, Azure, Google cloud, OVH, on-premise of een combinatie van is mogelijk', klinkt het.

Containers

De aanpak is veelvuldig. 'Via sdn-based technologie en virtualisatie technieken verbinden we containers en virtuele machines in een public, hybrid of private setup met elkaar. We geloven er ook sterk in dat het container gebruik nog zeer sterk zal toenemen', stelt hij verder. Het bedrijf biedt naar eigen zeggen meerdere container oplossingen aan zoals LXC en docker K8s.

Weconnect.green met vestiging in Zwijndrecht werkt exclusief samen met Delta.blue, met hoofdkantoor in Hasselt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-06T11:57:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.