Kevlinx sluit Brussels datacenter aan op Colt-netwerk

servers datacenter

Operator Colt Technology Service gaat zijn Colt IQ-netwerk aansluiten op de Data Centre Campus die Kevlinx bouwt in Brussel. Die gaat vanaf het vierde kwartaal van volgend jaar van start.

Bij de bouw van de campus staat een milieuvriendelijke aanpak centraal, zegt datacenterbouwer Kevlinx. Daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar efficiënte koeloplossingen die minimaal water verbruiken. Daarmee wordt geanticipeerd op het feit dat bij reguliere datacenters tot maar liefst 40 procent van het stroomverbruik te wijten is aan het koelen. Dit kan zowel duurzamer als kostenefficiënter, zegt Kevlinx.

Ook Colt zegt toegewijd te zijn aan het gebruik van duurzame energiebronnen voor de verdere uitbreiding van zijn IQ Network. Dit netwerk verbindt momenteel ruim 29.000 gebouwen en ruim negenhonderd datacenters in alle delen van de wereld. In juni 2020 werd het ook al uitgerold in Antwerpen.

Kevlinx ontwikkelt en exploiteert een pan-Europees netwerk van tier III datacenter-campussen in een select aantal Europese groeimarkten. ‘We zijn verheugd om met Kevlinx samen te werken’, zegt country manager Benelux Peter Veenman van Colt. ‘Wat ons betreft is het een logische stap. Digitalisering vraagt om meer dataverwerking, meer rekenkundige capaciteit en meer datacenters en dat vergt veel energie. Omdat de vraag naar connectiviteit blijft toenemen, doordat organisaties hun bedrijfsprocessen -al dan niet in zijn totaliteit- naar de cloud overzetten, wordt het gebruik van groene energie nog belangrijker.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-23T15:59:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.