Google breidt datacenter in Saint-Ghislain uit

Saint-Ghislain Belgie

Google gaat zijn Belgisch datacenter in Saint-Ghislain uitbreiden. Dat meldt De Tijd. De vier bestaande datacenters op de site krijgen gezelschap van een vijfde, bedoeld om het groeiende internetverkeer op te vangen.

Elf jaar geleden ging het datacenter in Saint-Ghislain, nabij Bergen, open en sindsdien is het door Google stelselmatig uitgebreid. Binnenkort is dat weer het geval, alle plannen daarvoor zouden al klaar zijn. Het einde van de werken is voor 2022 voorzien. Momenteel heeft Google drie datacenters draaien in het Waalse dorpje. Een vierde is afgewerkt, maar nog niet in gebruik genomen. 

Google beschikt in Saint-Ghislain over zo’n negentig hectare grond. De datacenters worden er gekoeld met water uit het kanaal Nimy-Blaton, wat in 2009 een wereldprimeur was. Alles in totaal heeft het internetbedrijf meer dan anderhalf miljard in de site geïnvesteerd. Met het vijfde datacenter gaat dat bedrag over de twee miljard. 

Toch is de totale werkstelling in Saint-Ghislain niet bijster groot. Er werken volgens De Tijd zo’n 350 mensen. Daarnaast genereert het datacenter zo’n 1.500 indirecte jobs , van bouwvakkers tot  it-onderaannemers. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-26T10:34:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.