Datacenter United bouwt ultra-redundant datacenter

Datacenter United, een dochter van de infrastructuurinvesteerder TINC, heeft het prestigieuze Tier IV-certificaat ontvangen van het Amerikaanse Uptime Institute. Dat bewijst dat het over een datacenter beschikt dat voldoet aan de hoogste beveiligingsniveaus. In Europa zijn er slechts enkele datacenters die dit certificaat in handen hebben.

Het consultancy- en auditbedrijf Uptime Institute heeft een classificatiesysteem opgezet dat de mate van gegarandeerde redundantie van een datacenter aangeeft. De serviceniveaus variëren van Tier I tot het ultieme Tier IV. Data geplaatst in een Tier IV-omgeving biedt de beste bescherming en de hoogste garanties ten aanzien van dataredundantie. Dit is van groot belang voor de grotere cloud- en telecomproviders, maar ook voor bedrijven met een grote zichtbaarheid op de markt zoals e-commerceplatforms, of bedrijven die met kritieke data werken zoals overheden, zorgverleners, banken en militairen.  

Het nieuwe datacenter, dat aan de certificering voldoet, staat in de haven van Antwerpen. Daarnaast baat Datacenter United ook een datacenter uit in Zaventem. Covid-19 heeft datacenters een extra impuls gegeven, zegt het bedrijf. Er is een groeiende vraag naar extra bandbreedte en lokale it-ruimtes worden steeds vaker uitbesteed aan derden. Bij Datacenter United heeft daarom de mogelijkheid om met nog eens 8.500 vierkante meter uit te breiden.

‘België bleef tot nu toe een blinde vlek op de geografische as tussen Amsterdam en Parijs wanneer het ging over Uptime Institute-certificering. Met deze Tier IV-certificering zetten we België en meer specifiek Antwerpen op de digitale kaart’, zegt Friso Haringsma, oprichter en ceo van Datacenter United.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-30T09:59:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.