Aruba komt met nieuwe generatie switches

Ethernet kabel

HPE-dochter Aruba komt met de eerste Distributed Services Switch waarmee bedrijven next-generation nieuwe services-architecturen kunnen ontwerpen en gebruiken. Deze moeten de netwerk- en security-services in enterprise-datacenters vereenvoudigen, versnellen en schalen.

De Aruba CX 10000 Series Switch vertegenwoordigt een nieuwe categorie datacenter-switches die de Aruba datacenter L2/3-switching voor de eerste keer combineert met een programmeerbare processor (de Pensando P4). Op die manier kan de switch de rol van andere apparaten binnen het datacenternetwerk deels overnemen, denk daarbij aan bijvoorbeeld gedistribueerde micro-segmentatie, firewalling, NAT, encryptie en telemetrie-services. 

‘Deze aankondiging breidt de samenwerking tussen HPE en Pensando verder uit door Distributed Services van Pensando te verwerken in het Aruba-switching-platform. De eliminatie van legacy-technologieën die nodig zijn om een zero-trust private cloud te bouwen was nog nooit zo eenvoudig of kosteneffectief’, zegt Prem Jain, ceo van Pensando Systems. 

Als belangrijke use cases noemt Aruba bijvoorbeeld on premise datacenters voor grote bedrijven, private clouds. De CX 10000 biedt een architectuur die geavanceerde services distribueert naar de datacenter-edge zodat netwerkbandbreedte en -prestaties geoptimaliseerd worden. Zo wordt ook de security verbeterd, terwijl de complexiteit en de kosten worden ingeperkt. Ook het versleutelen van toegang tot de publieke cloud is met de CX10000 meer kosteneffectief dan met traditionele apparaten, zegt Aruba. Veel bedrijven moeten in het kader van compliance-wetgeving alle toegang tot publieke-cloudbronnen encrypteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-21T09:50:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.