Microsoft gaat datacenters bouwen in België

Een Microsoft-datacenter in het Nederlandse Middenmeer.

Onder de naam 'Digital Ambetion' lanceert Microsoft zijn voornemen om van België een datacenterregio te maken. Het bedrijf is van plan drie Azure-datacenters in ons land op te trekken.

Waar de drie datacenters precies komen, maakt Microsoft niet bekend omwille van veiligheidsredenen. Het zou ergens in de buurt van Brussel zijn, omdat daar veel economische activiteit is. Dat het er drie zijn, vermeldt het bedrijf ook niet expliciet, dat cijfer wist de krant De Tijd te achterhalen.   

Hoeveel Microsoft investeert in de bouw van de nieuwe datacenters zegt het bedrijf al evenmin. Ook over wanneer de centers operationeel gaan zijn, blijft het vaag. Volgens een studie die Microsoft bij IDC bestelde, zou de Microsoft Cloud de komende vier jaar liefst 60.000 nieuwe jobs opleveren (onrechtstreeks) en 31,5 miljard euro aan nieuwe omzet genereren. De bouw van de drie datacenters zou al wel begonnen zijn. 

Microsoft ziet de datacenterregio (zoals het er ook in onze buurlanden al uitbaat) als een motor voor de Belgische digitale transformatie. Door clouddiensten, ai, analytics, opslag, networking en database-diensten aan te bieden, wil het vaderlandse bedrijven mee in het bad van de digitalisering trekken. 

Begin november werd ook bekend dat concurrent Google zijn datacenters in ons land gaat uitbreiden. Google baat al vier van die centers uit in Wallonië, werkt aan een vijfde en heeft plannen voor een zesde. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-24T10:24:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.