EdgeConneX bouwt eerste datacenter in België

Datacenter

Datacenteruitbater EdgeConneX bouwt in Ternat zijn eerste datacenter in België. De eerste racks komen begin 2023 beschikbaar.

EdgeConneX ziet Brussel als goede uitvalbasis om te voldoen aan de vraag van klanten naar hyperlokale en hyperscale datacentercapaciteit in de Benelux-regio. De nieuwe infrastructuur in Ternat zal in eerste instantie 20 megawatt aan stroomcapaciteit bieden, verdeeld over vier datahallen. EdgeConneX is een uitbater van datacenters die deel uitmaakt van het Zweedse infrastructuurfonds EQT.

Van Edge naar schaal

EdgeConneX is de oorspronkelijke exploitant van zogenaamde edge-datacenters, een term die het al in 2014 lanceerde. Het bedrijf specialiseerde zich in faciliteiten die zich in de buurt van eindgebruikers bevonden, maar heeft zijn dienstenaanbod sindsdien aanzienlijk uitgebreid. Dit in tegenstelling tot cloudproviders, zoals AWS, die naast grote datacenters ook meer en meer kleinere lokale datacenters uitbaten.

Vandaag de dag noemt EdgeConneX zichzelf een aanbieder van zowel hyperlokale als 'hyperscale' datacenteroplossingen. Het beschikt intussen over een netwerk van datacenters verdeeld over veertig landen van Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Europa, en binnenkort ook in India.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-06T11:47:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.