Interxion opent vierde datacenter in België

Interxion, dat zich richt op datacenter-, colocation- en interconnectie-oplossingen, is gestart met de bouw van een nieuw datacenter in Zaventem. Goed voor een investering van meer dan honderd miljoen euro. Ook toonaangevende publieke-cloudproviders zullen het datacenter aanwenden.

De aankondiging van het nieuwe datacenter, loopt volgens Interxion (onderdeel van de Digital Realty-groep) samen met het stijgende gebruik van cloud en hybride it-diensten bij Belgische bedrijven. ‘De vraag naar datacentercapaciteit in Brussel blijft groeien, vooral door een toename van Belgische bedrijven die naar de cloud migreren en hybride it-modellen invoert. Als direct antwoord op deze groeiende vraag bouwen we dus dit nieuwe datacenter, dat bedrijven de broodnodige capaciteit zal bieden om efficiënt te schalen’, zegt Dirk van de Geer, managing director Interxion België.

Het gebouw zelf - waarvan de opening gepland staat voor midden 2023 - zal 6.700 m² oppervlakte bieden waar bedrijven hun it-infrastructuur moeten kunnen hosten en verbinding kunnen maken met het datacenterplatform van Digital Realty voor het schalen van digitale bedrijven. De nieuwe locatie zal naar verwachting ook toegang bieden tot de toonaangevende publieke-cloudproviders en meer dan honderd connectiviteitsproviders. Eerder werd er ook al naar Interxion verwezen bij de bouw van de datacenters van Microsoft in ons land.

Het datacenter is ontworpen om op honderd procent hernieuwbare energie te draaien, net als de rest van de Europese portefeuille van Interxion. De investering van honderd miljoen euro moet ook bijdragen aan lokale jobcreatie.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-20T10:36:00.000Z William Visterin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.