R centraal op data science-event Brussel

Deze week vindt in ons land het evenement UseR!2017 plaats. Het is een internationale bijeenkomst van specialisten in data science, artificial intelligence (ai), machinaal leren en statistiek die dit jaar voor het eerst in België plaatsvindt. In Brussel worden zo’n 1150 deelnemers uit meer dan vijftig landen verwacht.

Volgens de organisatie gaat het om het grootste data science-event dat in België ooit plaatsvond. Opvallend is ook dat het evenement voor het eerst niet door een universiteit wordt georganiseerd, maar door een privébedrijf: het data science-consultancybureau Open Analytics uit Antwerpen. Het bedrijf werkt hiervoor weliswaar samen met de universiteit van Leuven. Vorig jaar was de Amerikaanse universiteit Stanford nog organisator.

Statistiek, ai en data-analyse

Tot en met vrijdag worden tientallen keynotes, tutorials, workshops en zogenaamde lightning talks gehouden rond actuele thema’s in de wereld van statistiek, ai en data-analyse. Centraal staat de programmeertaal R, wereldwijd gebruikt voor data science-projecten. Deze taal, die ook prominent opduikt in de naam van het event, is wereldwijd aan een opmars bezig.

Daarnaast wordt er op het evenement volop gediscussieerd over de vele mogelijkheden die data science en ai te bieden hebben voor onder meer het bedrijfsleven of voor wetenschappelijk onderzoek. Zo zijn er bijvoorbeeld presentaties over het gebruik ervan in onder meer de farmaceutische sector, de voedingssector of de transportsector, maar ook in bijvoorbeeld het onderzoek naar natuurrampen.

UseR!2017 vindt plaats in de Wild Gallery, in de buurt van het Brusselse Zuid-station. Voor meer informatie, zie de website van UseR!2017.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-05T09:40:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.