Microsoft neemt Forerunner-producten over

Contract ondertekenen

Microsoft heeft Mobilizer en Report Viewer overgekocht van Forerunner Software. Met de overname moeten de reporting-capaciteiten van de business intelligence-tool van de softwaregigant, Power BI, uitgebreid en verbeterd worden.

Hoeveel Microsoft voor de software betaalt, is niet bekendgemaakt. Het bedrijf heeft vorige maand nog een versie van Power BI voorgesteld voor zijn Hololens-bril, waarbij het dashboard, grafieken en andere data uit de software als het ware voor de neus van de gebruikers lijken te zweven.

Met Forerunner Mobilizer kunnen organisaties zakelijke inzichten uit Microsoft SQL Server Reporting Services (SSRS) omzetten in rapporten die op verschillende apparaten geconsulteerd kunnen worden. Report Viewer kan dan weer gebruikt worden om de rapporten van SSRS in webapplicaties op te nemen. Met de overname komt er een einde aan de commerciële carrière van beide producten, hoewel er nog klantenondersteuning zal zijn tot eind 2020.

Microsoft wil de software gaan uitbreiden met widgets om rapporten te bekijken en er komt een JavaScript SDK om verslagen in andere apps te integreren. De technologie van Forerunner moet het ook mogelijk maken om SSRS-rapporten in Power BI te genereren, de cloudgebaseerde business intelligence-oplossing van Microsoft. Ook mobiele apps moeten ten slotte van de overname profiteren, met bijvoorbeeld snellere en betere user interfaces wanneer verslagen ingekeken worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-05T10:38:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.