Rubrik haalt 261 miljoen dollar op

Het Amerikaanse Rubrik, gespecialiseerd in clouddata-management, heeft in een nieuwe financieringsronde 261 miljoen vers kapitaal opgehaald. Naast bestaande investeerders Lightspeed Venture Partners, Greylock Partners, Khosla Ventures en IVP treedt ook Bain Capital tot de kapitaalverschaffers toe.

De nieuwe kapitaalronde waardeert Rubrik op 3,3 miljard dollar. In totaal heeft het bedrijf nu ruim 550 miljoen dollar aan investeringen verzameld. Rubrik zal de nieuwe financiering gebruiken voor algemene bedrijfsdoeleinden, toekomstige innovatie en de lancering van nieuwe producten in 2019. Deze zullen inspelen op de overgang van ondernemingen naar de publieke cloud en de sterke toename van data. Rubrik zal ook de investering in go-to-market activiteiten uitbreiden met de partners van het bedrijf, onder meer Microsoft, Cisco, AWS en SAP.

‘Onze vorige fondsenwerving in 2017 was gericht op wereldwijde expansie en het vergroten van ons bereik in de zakelijke markt. Met duizenden klanten over de hele wereld, goede klanttevredenheidscijfers en talloze awards, hebben we klanten die ons vragen om nieuwe uitdagingen op te lossen’, zegt Bipul Sinha, medeoprichter en ceo van Rubrik. ‘Dit nieuwe kapitaal zal naar onze verwachting de introductie van nieuwe producten in 2019 versnellen, de uitdagingen van klanten oplossen en onze strategische voetafdruk in de enterprise-wereld aanzienlijk vergroten.’

Rubrik heeft meer dan 1400 werknemers wereldwijd op drie locaties in de VS en locaties in Ierland, Nederland, India en Japan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-15T16:24:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.