Cohesity haalt nog eens kwart miljard dollar op

De Amerikaanse dataspecialist Cohesity heeft in een Series D-investeringsronde 250 miljoen dollar opgehaald. Naast een hele reeks investeringsfondsen stopten ook bestaande aandeelhouders als HPE, Cisco en Softbank geld toe.

Met de nieuwe kapitaalronde wordt Cohesity nu gewaardeerd op zowat 2,5 miljard dollar. Daarmee is de waarde van het bedrijf op een jaar tijd ongeveer verdubbeld. Sinds het bedrijf opgericht werd, in 2013, heeft het al ruim 650 miljoen dollar opgehaald bij investeerders. Cohesity maakt software die bedrijven in staat stelt om back-ups te maken, te beheren en waarde uit hun data te halen in on-premises, cloud en edge-omgevingen.

‘Het sluiten van een belangrijke financieringsronde in deze tijden van economische onzekerheid getuigt van de potentie die onze investeerders in Cohesity zien’, zegt ceo Mohit Aron. ‘Meer ondernemingen wereldwijd zien af van hun legacy-aanbod ten gunste van onze moderne, software-gedefinieerde benadering van gegevensbeheer die zeer eenvoudig te gebruiken is. Dat is cruciaal in deze uitdagende tijden, waarin klanten de totale eigendomskosten willen verlagen en tegelijkertijd it-teams op afstand willen toelaten.’

In de eerste helft van het gebroken boekjaar 2020 (augustus 2019 tot januari 2020), kon Cohesity alvast enkele opmerkelijke cijfers voorleggen. Vergeleken met een jaar eerder is er een stijging van 150 procent van de recurrente omzet en verdubbelde het aantal klanten. Er was ook een toename van 135 procent van het aantal nieuwe en bestaande klanten van Cohesity die een licentie hebben voor de cloud-oplossingen van het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-09T15:25:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.