Estropa verandert naam en haalt geld op

ceo Twintag (vroeger: Estropa)

Alexander Carpentier (foto: Tineke De Vos).

Het Herentalse Esoptra wordt Twintag en haalt 1,2 miljoen op voor verdere internationale groei. Het geld komt van de bestaande aandeelhouders en de Participatie Maatschappij Vlaanderen.

Twintag werd opgericht in 2017 door technologieondernemers Jan Van Riel en Paul Carpentier. Het bedrijf is gespecialiseerd in wat het ‘product-led communication’ noemt. Via ‘twintags’, vaak een qr-code, koppelt het een digitale ervaring aan een fysiek product. Naast het hoofdkantoor in Herentals heeft het vestigingen in Bangalore (India) en Irvine, Californië. 

‘Nu we met ons platform terrein winnen in de Verenigde Staten, zet de nieuwe naam onze focus helder in de markt’, stelt ceo Alexander Carpentier. ‘Zo drijven onze slimme qr-codes of ​‘twintags’ de datastroom rond de Covid-speekseltesten van Biogazelle of meten ze de lengte van wachtrijen bij grote winkelketens.’ Twintag was ook de drijvende kracht achter bijvoorbeeld Savitas QR (anonieme contactt racing binnen organisaties) en QRegister (aanwezigheidsregistratie voor horeca en cultuurhuizen).

De nieuwe kapitaalsinjectie moet de internationale ambities van het bedrijf ondersteunen, onder meer in de Verenigde Staten. ‘Net voor de crisis kwamen we tot een positieve marktanalyse in de VS, waar de logistieke schaal-uitdagingen Twintag sterk in de kaart spelen’, zegt Carpentier. ‘Industriële ondernemingen met een assortiment hoogwaardige producten zoeken vandaag actief contact met eindgebruikers, over distributiekanalen heen. Twintag heeft daar een innovatief, laagdrempelig en bliksemsnel parcours te bieden.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-01T09:56:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.