Dell verzorgt backups van Universiteit Gent

Dell Technologies heeft een nieuwe backup-installatie afgerond bij de Universiteit Gent. UGent evolueert naar een gedistribueerd opslagplatform dat centraal te beheren is en de verschillende teams meer verantwoordelijkheid geeft.

UGent heeft nu al een vrij grote Dell-footprint. Een van de recente projecten waar Dell Technologies een meerwaarde bracht, was de backup van de data die exponentieel groeien. Afdelingshoofd ict Johan Van Camp: ‘Een backup dient niet om te bewaren, maar wel om de data ooit terug te zetten en/of te gebruiken. Met tapes duurde dat soms meer dan een week.’ 

De UGent schakelde daarom over op disks met Dell EMC Data Domain (en Networker) in combinatie met een Dell EMC Isilon-oplossing. Het project startte twee jaar geleden en vorig jaar volgde een eerste grote uitbreiding.

‘In een klassieke opstelling was het ict-team als enige verantwoordelijk voor de backup’, zegt Van Camp. ‘Met deze nieuwe opstelling kunnen we verantwoordelijkheid gemakkelijk delegeren naar de verschillende teams. Ze kunnen zelf backuppen zonder ons hiervoor te moeten inschakelen. Data Domain zorgt voor de nodige regels en instellingen zodat de kans op fouten geminimaliseerd wordt. Bovendien kun je kritieke data wegzetten in een ‘digitale kluis’ waardoor ze niet overschrijfbaar zijn.’

Het resultaat is een semi-geautomatiseerde oplossing met een eenvoudiger beheer voor de centrale ict-dienst. UGent evolueert naar één gedistribueerd storageplatform (Isilon, Networker, Data Domain) dat centraal te beheren is. Er is ook minder downtime en bij een eventueel issue kan de dienst de data veel sneller terugzetten. Met de nieuwe oplossing kan de ict-dienst elk verzoek voor dataopslag van onderzoekers direct inwilligen. Tien jaar geleden was vijftig gigabyte voor een project al veel, nu is vijftig terabyte niet ongewoon.  

UGent telt elf faculteiten die samen meer dan tweehonderd opleidingen aanbieden, verdeeld over een twintigtal campussen en tweehonderd gebouwen – met uitlopers tot in Zuid-Korea. De universiteit telt 15.000 medewerkers en 45.000 studenten. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-02T09:47:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.