Cognizant neemt TQS Integration over

Partners handen

It-dienstverlener Cognizant lijft TQS Integration in, een Iers bedrijf data en intelligence-oplossingen levert voor de maakindustrie. Daarnaast geeft het ook technologieadvies en digitale systeemintegratie om bedrijven te ondersteunen in hun digitale transformatie.

De data intelligence-mogelijkheden van TQS worden gecombineerd met Cognizant’s eigen competenties rond Industry 4.0. Hierbij wordt gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie en machine learning om productiegegevens te verzamelen, deze vervolgens in context te plaatsen en te analyseren. Fabrikanten kunnen hierdoor slimmere beslissingen nemen die op data steunen. Dat moet dan weer de operationele kosten, implementatiesnelheid en productkwaliteit en -opbrengst verbeteren. Dit soort industriële dataplatforms en -diensten zijn ook essentieel geworden om een volledig en overzichtelijk beeld van de toeleveringsketen te krijgen.

TQS verleent diensten aan klanten in de biowetenschappen-, voedings- en drankindustrie, en de duurzaamheidssector. Zo ondersteunt het negen van de tien grootste wereldwijde biowetenschappelijke bedrijven bij het verbeteren van hun smart manufacturing. De acquisitie is de vijfde overname van Cognizant in 2021. Sinds 2019 heeft het bedrijf overnames gedaan in diverse sectoren – zoals internet of things en data & analytics – met bedrijven als Zenith Technologies, Bright Wolf en ESG Mobility. 

Zenith Technologies bijvoorbeeld was er specifiek op gericht om biowetenschappelijke productiecapaciteiten te versterken. Die expertise zal nu met die van TQS gecombineerd worden. 

De overname wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2021 afgerond. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-22T09:59:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.