HPE drukt stempel op IoT en Cloud

Nieuwe strategie, partners en producten vrijgegeven op showcase Discover

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kiest voor samenwerkingen met Microsoft en Intel. Tijdens Hewlett Packard Enterprise Discover in Londen rolt HPE zijn nieuwe strategie uit op het gebied van cloud en internet of things (IoT)-oplossingen.

Eind november werd de HP-splitsing officieel afgerond. HP Inc. richt zich als hardwarefabrikant op de zakelijke markt en de consumentenmarkt, terwijl Hewlett Packard Enterprise de dienstverlener is van oplossingen op het gebied van infrastructuur, software en it-beveiliging. Tijdens het HPE technologie event ‘Discover’ kondigde de ict-dienstverlener nieuwe producten voor de IoT-markt en samenwerkingen in cloud computing. HPE en Microsoft maken daarbij een driejarige partnerovereenkomst bekend. De samenwerking is een mix van Microsoft Azure en de HPE infrastructuur voor een hybride cloudstrategie. Als onderdeel van de nieuwe samenwerking openen HPE en Microsoft gezamenlijk Azure Innovation Centers in Palo Alto, Californië en Houston, Texas.

Daarnaast kondigde HPE in Londen zijn nieuwe Internet of Things (IoT)-systemen en netwerkoplossingen aan waarmee klanten IoT-data efficiënter kunnen verzamelen, verwerken en analyseren.

Voorkeurspartner

Met de overeenkomst wordt Microsoft Azure een voorkeurspartner van HPE op het gebied van publieke cloud. Voor infrastructuur en services is HPE op zijn beurt een voorkeurspartner voor hybride cloudproducten van Microsoft.

De samenwerking houdt in dat de HPE servers worden geleverd met Azure of Azure services. Per direct is de eerste gezamenlijk geproduceerde hybride cloudoplossing, de HPE Hyper Converged 250 for Microsoft Cloud Platform System Standard, beschikbaar. Het hyper converged systeem is voorzien van HPE ProLiant technologie en levert een cloudtoegankelijk platform met HPE Oneview for Microsoft System Center waardoor het beheren van de infrastructuur eenvoudiger moet worden.

Het zelfservice portaal van het systeem stelt bedrijven in staat om cloud services te configureren en te managen en virtualisatiemogelijkheden uit te breiden met een ingebouwd portal naar Azure. Klanten kunnen hierdoor een juiste keuze maken in het gebruik van services voor hun bedrijf. HPE biedt hardware en software ondersteuning, installatie- en start-up services aan klanten om hun implementatie te versnellen, minder risico te lopen en de totale eigendomskosten laag te houden.

Innovation centers

Als onderdeel van de nieuwe samenwerking openen HPE en Microsoft zoals reeds gezegdgezamenlijk Azure Innovation Centers in Palo Alto en Houston. Dit om klanten een naadloze hybride cloudervaring te bieden met de HPE infrastructuur, software en services. Om de samenwerking verder uit te breiden hebben beide partijen toegezegd meer dan een miljard dollar te investeren om Hybrid IT en Composable Infrastructure continu te verbeteren. Dit gebeurt in nieuwe Azure Engineering Center for Excellence, die zich ook in Palo Alto en Houston bevinden.

Door vijfduizend extra Azure Cloud Architects op gebied van enterprise en technology services te certificeren breidt HPE zijn huidige Virtual Private Cloud en Managed Private Cloud services uit. Hierdoor kunnen klanten een open, flexibele en veilige hybride cloud implementeren die de private cloud services integreert met de publieke cloud van Azure.

Partner Program samenwerking

Microsoft zal, als onderdeel van de overeenkomst met HPE, deelnemen aan het HPE Composable Infrastructure Partner Program om samen te werken aan versnelde innovaties voor de volgende generatie infrastructuur. Ook biedt het automatisering en integratie van Microsoft System Center en HPE OneView orkestratietools voor de hedendaagse infrastructuur. Omgekeerd neemt HPE deel aan het Microsoft’s Cloud Solution Provider programma en zal HPE cloudoplossingen van Microsoft verkopen op gebied van Azure, de Microsoft Enterprise Mobility Suite (EMS) en Office 365.

Samenwerking met Intel

HPE introduceert tijdens HPE Discover het eerste systeem uit een serie IoT-producten. Samen met Intel wordt HPE Edgeline IoT Systems gelanceerd een open source product voor de IoT markt. De HPE Edgeline IoT Systems 10 en 20 zitten aan de netwerk edge, waardoor klanten in staat zijn  om data direct en veilig te aggregeren en analyseren en devices en apparaten in real time te beheren. De systemen zijn geschikt voor een breed spectrum aan applicaties binnen de industriële, logistieke, transport-, zorg-, overheids- en retail sector in robuuste, mobiele en rack-mounted versies. De systemen zijn daarbij gecertificeerd om te werken binnen Microsoft Azure IoT services.

Beacon lancering

HPE onderdeel Aruba kondigde daarbij in Londen het eerste beacon management product aan voor multivendor wifitnetwerken op basis van cloud. De nieuwe IoT Aruba Sensor is de nieuwe lichting van de Aruba Mobile Engagement oplossingen. De sensoren combineren een kleine wifi client en BLE radio. Daardoor kunnen organisaties Aruba Beacons via de bestaande multivendor wifinetwerken vanuit een centrale locatie op afstand monitoren en managen. Dit gebeurt met behulp van de Meridian cloud service. De nieuwe Sensors zorgen dat ieder bedrijf services op locatie kan introduceren met behulp van Aruba Beacons en Sensors at the edge én de Meridian cloud service die te koppelen is aan business- en analyseapplicaties. 

Het event Discover startte dinsdag 1 december 2015 en wordt vandaag afgesloten. HPE streeft ernaar om het meest uitgebreide dienstenportfolio in de markt te krijgen uiteenlopend van cloud- en datacenteroplossingen tot workplace applications.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-03T11:37:00.000Z Annemiek Sprado


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.