Red Hat ziet omzet stijgen met 15 procent

Red Hat heeft in het gebroken boekjaar 2016, dat afliep op 29 februari jongstleden, een omzet van meer dan twee miljard dollar behaald. Dat is goed voor een stijging van 15 procent ten opzichte van het gebroken boekjaar 2015. De resultaten over het vierde kwartaal kwamen 17 procent hoger uit dan het jaar voordien. Dit komt neer op een omzet van 544 miljoen dollar. Dat maakt de wereldwijde leverancier van opensourceoplossingen bekend met de resultaten van het vierde kwartaal en het boekjaar 2016.

Meer en meer grote bedrijven kiezen voor hybride cloudinfrastructuren en opensourcetechnologieën. Dit draagt volgens Red Hat bij aan de positieve resultaten. Het bedrijf realiseerde in het vierde kwartaal een omzetgroei van 17 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit is volgens de leverancier het 56ste opeenvolgende kwartaal waarbij Red Hat een omzetgroei boekte.

De jaaromzet komt neer op ruim twee miljard dollar, een toename van 15 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De omzet afkomstig uit abonnementen bedraagt 480 miljoen dollar. Dat is 18 procent meer dan een jaar eerder. De omzet afkomstig uit abonnementen in het laatste kwartaal was goed voor 88 procent van de totale omzet.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-24T11:50:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.