Apple en SAP koppelen native iOS-apps met Hana

Apple en SAP gaan native apps voor iPhone en iPad combineren met het SAP Hana-platform. Onderdeel van deze samenwerking is de ontwikkeling van een nieuwe software development kit (sdk) voor iOS en trainingsmateriaal waarmee ontwikkelaars, partners en klanten eenvoudig native iOS-apps kunnen bouwen die volledig zijn aangepast aan de behoeften van hun bedrijf.

De twee bedrijven werken aan een nieuwe sdk voor het SAP Hana-cloudplatform exclusief voor iOS, waarmee bedrijven, ontwerpers en ontwikkelaars zelf iOS-apps voor iPhone en iPad kunnen bouwen op basis van SAP Hana’s open platform als een service. Deze native apps combineren toegang tot cruciale gegevens en bedrijfsprocessen op SAP S/4Hana met iPhone- en iPad-functies als Touch ID, locatievoorzieningen en berichtgeving.

Het nieuwe ontwerp van SAP Fiori for iOS is gebruiksvriendelijker gemaakt. In de nieuwe SAP Academy for iOS kunnen de 2,5 miljoen ontwikkelaars uit SAP’s wereldwijde community de tools en trainingen vinden om de nieuwe sdk te combineren met Apple’s hardware en software. De nieuwe sdk, designtaal en de academie worden voor het einde van dit jaar uitgerold.

SAP Fiori voor iOS

Als onderdeel van het partnerschap gaat SAP native iOS-apps voor cruciale bedrijfsvoering ontwikkelen. Deze apps voor iPhone en iPad worden gebouwd met Swift, Apple’s programmeertaal. Deze designtaal biedt tevens een vertrouwde gebruikerservaring met SAP Fiori voor iOS. De apps geven werknemers in verschillende branches toegang tot essentiële bedrijfsgegevens en -processen, zodat ze meteen de juiste inschatting kunnen maken en direct vanaf hun iPhone of iPad actie kunnen ondernemen. Zo kan een onderhoudsmedewerker ter plaatse onderdelen bestellen of reparaties inplannen en kan een arts recente patiëntgegevens delen met andere medische professionals.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-06T08:37:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.