Red Hat koopt API-beheerder 3scale

Open source-leverancier Red Hat heeft 3scale overgenomen. Dat is een leverancier van management-tools voor application programming interfaces (API's). Beide partijen werkten eerder samen, maar nu neemt Red Hat het bedrijf volledig over.

3scale en Red Hat startten begin 2015 hun samenwerking met een platform voor API-gebaseerde applicatieontwikkeling. De gezamenlijke oplossing combineert het 3scale API Management Platform met technologieën van Red Hat JBoss Middleware, Red Hat OpenShift en Red Hat Mobile Application Platform. Daardoor moet een API-centrische ontwikkel-, deployment- en beheeroplossingen ontstaan om applicaties sneller op de markt te kunnen brengen.

Het in 2007 opgerichte 3scale helpt organisaties bij de ontwikkeling, het beheer en het gebruik van API’s. Het biedt een beheerplatform dat door ongeveer zevenhonderd organisaties van verschillende grootte en in verschillende branches wordt ingezet.

Eerder heeft 3scale een containerversie van hun API Gateway voor Red Hat OpenShift geïntroduceerd. Gebruikers moeten daarmee snel en consistent applicaties kunnen creëren, zoals microservices verdeeld over verschillende hybride omgevingen. Dankzij de gecombineerde kracht van Red Hat’s container-applicatieplatform en 3scale’s mogelijkheden voor API-beheer kunnen klanten taken vereenvoudigen en automatiseren. Daardoor moeten fouten verminderd worden terwijl de flexibiliteit en controle verhoogd worden.

Agile

Red Hat stelt dat API's steeds meer de norm zijn in een tijdperk van digitale transformatie, Agile-ontwikkeling en ict-omgevingen die zijn opgebouwd uit hybride-ict. Forrester verwacht dat in 2020 40 procent van de Amerikaanse bedrijven API-beheeroplossingen heeft en dat de markt een omvang heeft van 660 miljoen dollar.

IoT

Volgens de onderzoekers zijn managed API’s strategische van aard omdat zij ervoor zorgen dat organisaties snel nieuwe diensten kunnen leveren, die veilig, snel te gebruiken en betrouwbaar zijn. Opkomende architecturen zetten functionaliteiten om in steeds kleinere componenten, zogeheten microservices. 'Het Internet of Things (IoT) en andere trends hebben de noodzaak voor API-beheer versterkt', stelt Red Hat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-23T15:08:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.