Google koopt machine learning-community Kaggle

Next '17-update!

Deal handen schudden overname

Google neemt het Amerikaanse Kaggle over. Dat is een community van zo’n achthonderdduizend machine learning-specialisten wereldwijd. De internetgigant wil met de aankoop meer kennis over artificial intelligence en data-analyse beschikbaar stellen en bovendien data scientists beter opleiden. Dat maakt Google bekend tijdens zijn cloud-conferentie Google Cloud Next '17 in San Francisco.

Kaggle is in 2010 opgericht door Anthony Goldbloom. Op het platform worden machine learning-wedstrijden georganiseerd. Dit met het doel om de ruim achthonderdduizend machine learning-talenten te verzamelen en verder op te leiden. Naast de competities biedt het platform toegang tot openbare datasets. Dit helpt de data scientists bij de ontwikkeling van learning-modellen.

Google wil artificial intelligence toegankelijker maken voor ontwikkelaars, gebruikers en bedrijven. Met de overname van Kaggle meent de onderneming deze missie te versnellen. Zo helpt het platform Google's klanten en partners om meer expertise op het gebied van machine learning en artificial intelligence op te doen.

Google communiceert weinig details over de overname. Wel laat Fei-Fei Li, chief scientist cloud ai & ml bij Google Cloud, weten dat Kaggle voorlopig zelfstandig blijft opereren vanuit het hoofdkantoor in San Francisco. De werknemers krijgen toegang tot Google’s technologieën. Google kan op zijn beurt de kennis over machine learning beter beschikbaar maken voor het grote publiek. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-09T08:50:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.