EdITX en Satellit houden Microsoft .NET Challenge

David Scimé, Gilles Meyer en Michiel Wouters

David Scimé (links), Gilles Meyer (midden) en Michiel Wouters (rechts)

Op 9 maart vond in Brussel de finale van de Microsoft .NET Challenge plaats. Deze werd georganiseerd door EdITX en Satellit. De twaalf finalisten gingen er de strijd met elkaar aan door te antwoorden op een reeks vragen over de technische aspecten van de .Net-wereld. De 29-jarige .Net-consultant Michiel Wouters kwam als winnaar uit de bus.

De Microsoft .NET Challenge werd voor de eerste keer in België gehouden met als doel de kennis van de Belgische informaticagemeenschap op het gebied van de .Net-technologieën te evalueren. Het is een gezamenlijk initiatief van de bedrijven EdITX en Satellit, die zich beide bezighouden met de opleiding en delegatie van it-bevoegdheden.

‘Alle professionele informatici konden zich voor de challenge inschrijven. Meer dan duizend deelnemers werden aangespoord hun kennis te testen door aan een challenge deel te nemen. Vervolgens werden de twaalf beste kandidaten voor de grote finale in de kantoren van Microsoft uitgenodigd. De finalisten (tussen 22 en 38 jaar) kregen vragen voorgeschoteld van een jury die speciaal voor de gelegenheid door Satellit was samengesteld’, vertelt Alexandre Dembour, medeoprichter van EdiTX.

De winnaar van deze eerste editie is Michiel Wouters. Hij is 29 jaar, afkomstig uit Hasselt en werkt als .Net-consultant. Als beloning mocht hij een Microsoft Surface Pro 4 mee naar huis nemen. ‘Ik ben via LinkedIn gecontacteerd en was verrast te horen dat ik na de eerste onlineselectie was weerhouden’, zegt hij. ‘De finale was vrij moeilijk, vooral gezien het niveau van de kandidaten en de snelheid waarmee we moesten antwoorden, maar de materie was te doen.’

Technologische revolutie

‘Als lid van de jury was ik erg onder de indruk van de diepgaande kennis van de finalisten’, zegt Gilles Flisch, Microsoft tailor made development manager bij Elia. ’Ze slaagden erin uitermate snel te antwoorden op een groot aantal vragen die erg uitgebreide kennisdomeinen besloegen (web, ui-technologieën voor desktops, universal Windows Platform, Xamarin, Biztalk). We beleven momenteel een ware technologische revolutie en de vernieuwingen in de informaticasector volgen elkaar razendsnel op. Om een app te ontwikkelen, moet je over een heel scala aan vaardigheden beschikken. Een goede ontwikkelaar beheerst vandaag de dag verschillende technologieën en operating systems, dat hebben de finalisten van de .NET-challenge ons wel geleerd.’

De Challenge voor de .net-ontwikkelaars is het eerste initiatief van een lange reeks. Intussen wordt al volop aan andere 'quizzen' en 'challenges' gewerkt. Zoals een uitdaging rond de Java-technologie en een challenge rond project management. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Congratulation to all the finalist and the participants. For the java lovers, you currently have the Java Challenge 2017 on www.editx.eu. Feedback zijn meer dan welcome!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-16T14:30:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.